12 februari 2020  'NAC moet binnen 5 jaar een stabiele middenmotor zijn'

In een matig gevulde Bea (+/- 70 man) kregen de bestuurlijk verantwoordelijken gisterenavond de gelegenheid face-to-face verantwoording af te leggen over de keuzes die zij de afgelopen tijd gemaakt hebben. Ook Peter 'Gegunpressing' Hyballa maakte van deze gelegenheid gebruik zich voor te stellen en uitgebreid zijn verhaal te doen.

Het werd een gezapig avondje waarin Hyballa wel een aantal keren de lachers op zijn hand kreeg en waarin hij ook een duidelijk verhaal had over onder andere zijn keuzes met betrekking tot de 'assistent-soap'. Maar daarover op een later moment meer, we concentreren ons hier en nu op de andere 2 afgevaardigden van NAC.

Het duidelijke 'verhaal', als in visie op zowel de korte, midellange als lange(re) termijn van Luuk Eisenga en Tom Vanden Abbeele bleef echter uit.

Geen hand in eigen boezem, een hoop dooddoeners, wazige doelstellingen en proefballonnetjes die we de laatste 2 decennia al zo vaak in de lucht gelaten hebben zien worden op dit soort avondjes.

Enkele opmerkelijke punten die gisteren voorbij kwamen :

– TVA vindt de selectie die hij heeft afgeleverd aan Brood kwalitatief sterk genoeg. 'We staan in de kwartfinale van de beker en hebben de eerste periode gewonnen.' Dat de aanvallers die hij aangetrokken heeft (Stokkers en Dogan) alleen vorig seizoen relatief vaak het net vonden doet de Belg vrij vertaald af als 'scorebordjournalistiek', omdat je ook moet kijken naar hoe spelers worden aangespeeld en hoe ze lopen, of zoiets..
- TVA noemt de soap rondom Willem Weijs een goed leermoment voor de 32-jarige hoofdtrainer in spé. Een carričrepad verloopt immers hobbelig en gaat nooit lineair omhoog.
- Het geld voor der beloofde versterking in iedere linie is grotendeels op gegaan aan de afkoopsommen van de vorige technische staf.
- LE denkt er hardop over na om van de B-Side een volledige staantribune te maken en de ere door te trekken voor de B-Siders die liever willen zitten.
- Bij promotie zou er een sponsorbedrag neergelegd worden dat past bij een club uit het linkerrtijtje Eredivisie.
- 'NAC moet binnen 5 jaar een stabiele middenmotor in de eredivisie zijn'
- De meevaller van de onverwacht hoge seizoenskaartverkoop (2 ton in euro's uitgedrukt) is verdwenen in een potje om 'onvoorziene' kosten op te vangen.

O ja en de Fries had ook nog iets te vertellen over buitenlandse overnamepartijen die niet bij de NAC'cultuur' passen.

Kortom de Forumavond van de Clubraad heeft haar reputatie weer een stukje extra versterkt. Oude wijn in nieuwe zakken en weinig tot geen introspectie bij de 'NACfamilie' blčrende passanten. De ervaring leert dat met zulke bestuurders de bodem meestal nog niet in zicht is.


Bron : De Rat, Clubraad NAC, de Belg en de Fries

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>