4 februari 2020  Erste trainung: ‘Gegenpressing! We need diepte, geen tiki taka meer’

Vanochtend werd de eerste training onder nieuwe trainer Peter Hyballa afgewerkt. Waarin hij direct liet merken wat voor soort voetbal hij wil zien. Stoppen met dat gepingel. Doelmatigheid en effectiviteit. En pleur die bal gerust maar een paar keer ver de diepte in. Hij laat er geen gras over groeien.

Rösler en Noblejas deden bij aanvang van de training nog mee, maar zonderden zich daarna weer af met de fysiektrainer. Othmane Boussaid en Ivan Ilic waren vandaag niet aanwezig.

Ook niet aanwezig, Willem Weijs. Na de aanstelling van Hyballa maakt hij geen deel meer uit van de technische staf van het eerste. Hij gaat zich niet volledig richten op het hoofdtrainerschap van Jong NAC. Daarentegen blijft Rogier Molhoek samen met Jelle ten Rouwelaar wel deel uit maken van de technische staf. Een keuze die vanuit NAC wel wat uitleg verdient. In de aanhang bestaat de vrees dat de talentvolle trainer met zijn aflopende contract de uitgang kiest. We zijn benieuwd hoe dit is overeenkomen en of dit helemaal past bij de ambities van Weijs zelf.

Onderwijl kijken we nog even naar een Fox Doc van Peter Hyballa in zijn periode bij n.e.c.:
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>