31 januari 2020  Blessuregolfje effent pad voor Haye (+ verzoekje van huishoudelijke aard*)

Net als afgelopen zondag in deventer moet NAC het vanavond in kralingen weer stellen zonder Othmane Boussaďd en Ivan Ilic. Een tegenvaller voor Weijs, die vanwege de medische censuurwet, geen details over de aard van de blessures mag weggeven. Wel verklapte hij dat het herstel waarschijnlijk enkele weken gaat duren.

Tegen go ahead werd de afwezigheid van dit duo nog opgevangen door Jordan van der Gaag en Yassine Azzagari. Vanavond heeft de interimmer er in Thom Haye een optie bij. Het nieuwe 'verbindingsstuk' op het middenveld heeft dit seizoen slechts 299 minuten voetbal 'voor het echie' in de benen, maar is naar eigen zeggen fit genoeg om 90 minuten te spelen. Dat laatste zal hij vermoedelijk niet doen en de verwachting is dat Weijs een keuze zal maken tussen Haye en Azzagari in het basiselftal.

Verder nog nieuws uit de ziekenboeg? Jazeker, Colin Rösler, Javier Noblejas en Nacho Monsalve zijn dan nog wel geblesseerd, maar die laatste begint vandaag tegen excelsior wel op de bank. Monsalve, die nog altijd eerste aanvoerder van NAC is, maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie bij een officieel duel sinds jong az – NAC (16 september j.l.).

Vanavond wordt de defensie in ieder geval nog dicht getimmerd door Riera en Van Hecke, die er wel een heel erg potje van moeten maken wil NAC de 3 punten niet mee naar Breda nemen. NAC heeft namelijk een surplus aan aanvallers dat zij weerga niet kent. Zo legt Willem Weijs uit: 'Wij hebben drie hele goede spitsen, een luxeprobleem.'
Uiteraard doelende op het Gouden Trio Dogan-Sidney-Stokkers dat onder zijn bewind in 4 wedstrijden tijd samen al goed is voor 1 doelpunt.

Vier honderd meereizende NACsupporters gaan vanavond live zien hoe Willem dit luxeprobleem gaat uitbuiten om de kopgroep in de kkd-divisie weer in het vizier te krijgen.

* Wij roepen jullie overigens met klem op om deze voorkennis NIET te gebruiken bij het invullen van je prognose voor excelsior – NAC.

Bij voorbaat dank en tot vanavond!


Bron : De Rat, bn/destem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>