13 november 2019  NAC houdt huis tegen reserves aa gent

In een besloten duel voor supporters Ún pers heeft NAC de nummer 2 van de Eerste Klasse, aa gent, met 4-0 terug naar Bels gestuurd. Niet onbelangrijke kanttekening daarbij is dat gent met een B-elftal aantrad.

Zonder de Ilic-broeders (op interland met Jong ServiŰ), Javier Noblejas (terugslagje kuitblessure), Sidney van Hooijdonk, Andrija Filipovic en Yassine Azzagari (redenen onbekend) begon NAC aan deze interlandintermezzo-friendly. Wel had Brood ruimte in geruimd voor de jongelingen Wout Neelen, Gylermo Mislaine en Milan Vanacker.

Over het duel is niet veel bekend verder. Als gezegd was er dus ook geen pers aanwezig, omdat Brood dit treffen wilde gebruiken om 'nieuwe tactische varianten' uit te proberen die hij vrijdag 22 november bij de competitiehervatting tegen jong ajax mogelijk wil gaan uitvoeren.

Wat we wel weten is dat Othmane Boussa´d net voor rust de score opende en dat hij zelf even later ook nog de beslissende assist gaf op El Allouchi die NAC op 2-0 zette. Huseyn Dogan en Boris Kudimbana zorgden in de tweede helft voor de verdienstelijke 4-0 eindstand. Nog een opvallend wetenswaardigheidje is de gemiste strafschop van Thimothy Derijck, die zijn inzet gekeerd zag worden door niet Nick Olij, maar Chiel Kramer. De reservedoelman kreeg in de tweede helft zijn kans zich te laten zien en pakte deze met beide handen aan.

Opstelling NAC: Olij, Verschueren (C), R÷sler, Riera, Mashart; Van Anholt, El Allouchi, Van der Gaag; Dogan, Stokkers, Boussa´d.
Invallers: Kramer; Schouten, Van Hecke, Mislaine; Neelen, Vanacker, Bohui, Kudimbana.

Update bn/destem heeft klaarblijkelijk met een notitieblok bij de hekken staan gluren, want zij melden dat 'Ruud Brood lijkt voort te borduren op de speelwijze waarmee NAC onderuit ging in Almere City. Dus met Arno Verschueren als rechtsback, Pele van Anholt op het middenveld en een concept met drie aanvallers zonder specifieke buitenspelers.' Die aanvallers achter reservespits Finn Stokkers waren vlnr Boussa´d, El Allouchi en Huseyin Dogan.


Bron : De Rat, bn/destem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>