29 oktober 2019  Teleurstellend weekend bij de jeugd

Onder 11 en 12
Beide teams speelden een oefenwedstrijd tegen almere city, beide wedstrijden gingen verloren. De onder 11 verloor met 13-6 en de onder 12 had een spannendere wedstrijd daarbij werd het namelijk 10-9.

Onder 13
Als je naar de uitslag kijken zou je denken dat deze jongens ook twin-games gespeeld hebben, net als de jongkies maar dat is niet zo. In breda werd go ahead eagles met 7-1 weer terug in de bus gestuurd. Daar deze overwinning staat ze weer op de eerste plaats, omdat de direct concurrenten verloren. Met een doelsaldo van +13 en één punt meer als de nummer 2 en drie kan het nog spannend worden die de kampioen wordt maar dat NAC kans maakt op promotie is wel zeker.

Onder 14
Eigenlijk waren de jongens een weekendje vrij maar NAC wist een oefenwedstrijd te regelen. In rotterdam mochten de jongens aantreden tegen feyenoord. Ondanks de 4-1 uitslag kijkt NAC toch heel tevreden terug op deze wedstrijd.

Onder 15
Op voorhand leek het een makkelijke wedstrijd, als koploper tegen de nummer laatste. Zaterdag bleek dat je als nummer laatste toch nog fatsoenlijk wedstrijden kan spelen. Het rotterdamse spartaan’20 was met 4-1 te sterk voor ons NAC. Waar dit fout gegaan is zal later deze week besproken worden met de jongens maar waarschijnlijk speelt onderschatting ook een rol.

Onder 17
Gelukkig werd er dit weekend ook nog gewonnen. In en tegen dordracht wist NAC maar liefs acht keer te scoren. De tegenstander deed dit maar één keer dus heeft NAC ruim gewonnen. Ook voor de stand is dit goed, NAC staat hierdoor op een gedeelde derde plaats. Deze plek delen ze met nog drie club alleen heeft NAC een beter doelsaldo. Hiermee is een grote stap gezet richting de eredivisie laag, wat weer kans geeft op promotie.

Onder 19
Omdat de velden bij boeimeer zaterdag vol waren moest nog in overleg met heerenveen over een andere aanvangstijd, een kwartier later was al voldoende. Toch is er besloten om deze wedstrijd op maandag in heerenveen te spelen, ??? geen idee waarom daar en waarom op maandag.

Maandag aangekomen in heerenveen na een lange busreis mag je dan eindelijk spelen sta je al na twee minuten achter. Dit is niet wat wilt natuurlijk. Echter kon NAC geen echte vuist maken tegen heerenveen en werd er uiteindelijk verloren met 4-2. Dit betekent dat NAC in de gevarenzone zit als het gaat om directe prolongatie van het eredivisieschap. Hiervoor moet het bij de eerste acht eindigen, op zich geen probleem alleen moet NAC nog tegen de traditionele top drie clubs spelen. Dat kunnen vaak uit een ander vaatje tappen als NAC en zijn het vaak moeilijke wedstrijden die net verloren worden, niet handig als je juist punten moet halen. Dan maar komen de zaterdag tegen utrecht. Gelukkig is deze wel weer gewoon thuis.
Bron : de Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>