27 oktober 2019  NAC vergeet jaarcijfers te publiceren

Volgens goed gebruik publiceert NAC de jaarcijfers al een jaar of tien op rij netjes op de eigen website, zodat het openheid en transparantie geeft aan de achterban.

De jaarrekening moet uiterlijk 1 november bij de KNVB liggen op basis van de licentievoorwaarden. Tijd genoeg zou je denken, ware het niet dat het burgerlijk wetboek een andere termijn hanteert. Wettelijk is immers bepaald dat de jaarrekening binnen acht dagen na vaststelling openbaar moet worden gemaakt door deponering bij het handelsregister (artikel 2:394 lid 1 BW).

De AVA heeft plaatsgevonden op 1 oktober jongst leden. Dat betekent dat uiterlijk 9 oktober de cijfers gedeponeerd hadden moeten worden. Tot op de dag van vandaag is dat niet gebeurd.

Boeien toch? Behalve een economisch delict kan dit leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid mocht NAC binnen drie jaar failliet gaan. Daar zullen de heren aandeelhouders vast niet mee zitten.

Is dit erg? Neuh, waarschijnlijk niet. Maar het zegt wel alles over de scherpte op het kantoor. Het zit 'm in de details, en dit is zo'n detail. Wakker worden NAC!


Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>