2 oktober 2019  Geldinzameling voor uitvaart Thijs van der Molen [programma bekend]

Zaterdagnacht blies Thijs van der Molen zijn laatste adem uit. De markante Bredanaar bracht ons ruim 50 jaar prachtige liederen die we nog steeds zingen. Zijn leven stond niet alleen bol van entertainen, maar ook financiële malaise als gevolg van een mislukt avontuur in de horeca. Hij moest na een faillissement afscheid nemen van zijn geliefde cafés en raakte daarna verder in de problemen. Dat is hij altijd met zich mee blijven dragen.

Dit had tot gevolg dat hij niet beschikte over een uitvaartverzekering. Dit Bredase icoon mag natuurlijk niet in een armengraf terecht komen, maar moet een afscheid krijgen die past bij één van Bredaas beste liedjesschrijvers van de laatste decennia.

Daarom hebben een aantal Bredase partijen de handen ineengesloten om een geldinzameling op poten te zetten. Advocaat Trjaard Gimbrère (vertrouwensman van Van der Molens enige dochter Nicole), NAC zelf, Boerke Verschuren (tot 1986 was dit zijn kroeg). De bekende supportersgeledingen zijn gevraagd zich bij deze groep aan te sluiten. Ook Zuylen Uitvaartverzorging werkt mee.

,,CM, een van de sponsors van NAC, heeft een link aangemaakt. Daarmee kunnen mensen geld doneren. Deze link gaan we zo veel mogelijk delen”, zegt Johan de Vos, eigenaar van Boerke Verschuren tegenover BN/DeStem.
Tjaard Gimbrère tegenover dezelfde krant: “Al geven de mensen maar 1 of 2 euro per persoon, alles is welkom. Het gaat erom dat de begrafeniskosten gedekt zijn en we Thijs een eerbiedwaardige begrafenis kunnen geven.”

Mocht het gebeuren dat er na het betalen van de uitvaartkost nog geld overblijft, dan zijn er twee goede doelen waar dit naar toe zal gaan. De Stichting Alzheimer Nederland, de ziekte waar hij in 2014 nog een lied over schreef om aandacht te voor het onderwerp te vragen. En een stichting die bezig is met het opzetten van een hospice voor gehandicapte kinderen.

Aanstaande vrijdag is de wedstrijd NAC – NEC. NAC zal voorafgaand aan de wedstrijd zijn NAC-lied draaien. Uiteraard zullen er enkele spandoeken aan gewijd worden. Verder is het idee op gevat om in de 80e minuut op de tribunes zijn lied aan te heffen.

De uitvaart van Thijs van der Molen zal aanstaande vrijdag plaatsvinden en zal diverse locaties in het Ginneken en Breda aan doen.Het afscheid begint vrijdagochtend in ’t Ginneken, waar hij in de jaren ’70 en ’80 cafés runde.
• Om 11.30 uur komt de rouwwagen naar de kop van de Ginnekenweg, bij Het Varkentje, een beeld uit 1978 van Henk Groenhuis, dat Van der Molen destijds gesponsord heeft.
• Van hieruit gaat het over de Ginnekenweg en stopt de wagen even bij eetcafé Dobelix, waar vroeger café Thijs van der Molen gevestigd was.
• rijdt dan door naar café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt, waar om 12.00 uur het officiële openbare afscheid plaatsvindt.
• Na afloop gaat de rouwwagen met de kist naar het Rat Verlegh Stadion en zal daar (rond 14.00 uur) korte tijd parkeren.
• Om vervolgens door te rijden naar Zuylen Uitvaartverzorging aan de Tuinzigtlaan, waar Thijs van der Molen in besloten kring gecremeerd zal worden.

Het betreffende lied waarin Thijs van der Molen aandacht vroeg voor de gevolgen van Alzheimer.
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>