26 september 2019  Voorbeschouwing Top Oss - NAC

Vrijdagavond om 8 uur mag de Parel van het Zuiden op het ku(ns)tgrasveld van de Ossenaren wederom een aanval inzetten op de koppositie in de eerstedivisie. Dat is iets wat na de heroische overwinnig op Excelsior uiteraard niet als een 'appeltje-eitje' gezien mag worden.

Met slechts 4 punten uit 4 thuiswedstrijden is de seizoensstart van de Ossenaren vrij moeizaam te noemen. Niet echt vreemd, met NAC aanwinsten Olij en Dogan en de naar Sparta vetrokken Smeets is zowel een 'puntenpakker' als zo'n beetje al het scorend vermogen in 1 klap verdwenen. Compensatie zal vooral gezocht gaan worden in het ontregelen van het spel van NAC en gokken op een spaarzame counter.

Er valt nog heel wat bij te schaven aan het veldspel van de Parel van het Zuiden maar de naakte feiten zeggen niets meer en minder dat we met 16 punten uit 7 wedstrijden op een keurige 2e plaats staan in de eerstedivisie en dat vorige week 'op karakter' en met de heruitvinding van 'de spits' 2 overwinningen zijn toegevoegd aan het totaal. Dat we hiermee na 7 wedstrijden evenveel overwinningen gehaald hebben als in een volledig vorig seizoen een tree hoger is uiteraard een fijn wetenswaardigheidje… :-).
Ook tegen Excelsior had NAC het bij vlagen moeilijk, maar Olij op doel met daarvoor een redelijk solide centrale verdediging en het feit dat er naast de grillige maar technisch o zo vaardige Ilic-brothers eindelijk een 'echte' spits in de vorm van Sydney van Hooijdonk is opgestaan hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ook deze directe concurrent een illusie armer terug over de Moerdijk gekickt is.
Een uitpot tegen de nummer 13 is dan een ideaal moment om de 6e overwinning bij te schrijven, maar dit soort wedstrijden zijn vaak de lastigste om tot een goed einde te brengen.
Dit zal sowieso zonder aanvoerder Monsalve (knie, komende weken absent), Dogan zit ook de komende weken nog in de lappenmand en Bohui zal pas na de winterstop volledig hersteld zijn van zijn blessure.
Naast deze afwezigen, zal Brood wederom een aantal potentiële basisklanten gaan teleurstellen. Zeer waarschijnlijk geen plek in de basiself voor spelers als Boussaid, van der Gaag en Filipovic, waardoor het alle schijn heeft dat er qua startopstelling een 'copy-paste' met de laatste pot volstaat.

Met in gedachte dat de superboeren een (op papier) lastige uitpot tegen 'roda raus' op het programma hebben zou het… (verder typen is de goden verzoeken en we kennen allemaal de makke van de Parel van het Zuiden…)

HUP NAC


Bron : De RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>