30 augustus 2019  Voorbeschouwing Volendam – NAC

Vanavond om 8 uur ontvangt de ‘fc heen en weer’ niet alleen de trotse mede-koploper uit de eerstedivisie, maar ook nog eens 1400 geelzwarte ‘gekken’ die het palingdorp tijdelijk annexeren en tot Bredaas grondgebied omdopen!

Volendam zal zijn huid duur gaan verkopen vanavond.
Na een tweetal zeer teleurstellend verlopen seizoenen, denken de palingboeren met het aanstellen van Wim Jonk als hoofdverantwoordelijke en een goed doorgelichtte selectie het Volendamse lek enigszins gedicht te hebben. Verzorgd aanvallend voetbal gecombineerd met ‘punten pakken’ is de doelstelling aldaar waarbij het met namen als ‘Tol’, ‘Veerman’ en ‘Vlak’ duidelijk is dat de jeugdopleiding nog steeds van wezenlijk belang is.
De start van de palingboeren is redelijk te noemen. Een teleurstellend gelijkspel bij onze ‘satellietclub’ werd gevolgd door een 4-0 overwinning op Roda en ondanks een 3-0 nederlaag bij de Graafschap was men over het veldspel redelijk tevreden.
Een tegenstander die wilt voetballen en druk naar voren zet, hoe gaat NAC daar op reageren?...

Na een ouderwetse ‘vechtwedstrijd’ tegen Cambuur, kan de Parel van het Zuiden nog steeds met een grote glimlach naar de ranglijst kijken.
Voetballend was het afgelopen vrijdag geen perfecte uitvoering, als teameffort was het wel een toppertje zowel op het veld als op de tribune.
Helaas is niet iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen, aanvoerder Monsalve ontbreekt sowieso, Dogan is een licht twijfelgeval. Van der Gaag is wel weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen, waardoor alleen Bohui nog een (langdurig) lappenmandgeval is.
Voor de rest dezelfde spelers als vorige week in de basiself, never change a winning team !

Een gouden kans voor de Parel van het Zuiden om een ‘flying’ start weg te zetten in dit prille seizoen en gesteund door een ware volksverhuizing vanuit Breda e.o. zal het zeker niet aan de vocale support liggen. Ook een mooi ‘tentamen’ qua stressbestendigheid en weerbaarheid voor deze selectie, de druk om te winnen zal zeker ook bij hen voelbaar zijn. Met de juiste instelling…kan zo rond een uur of 10 vanavond weer die hele grote geelzwarte glimlach tevoorschijn getoverd worden!

HUP NAC


Bron : De RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>