27 augustus 2019  Ballenterugschietheld voor straf in de hoek

Het 13-jarige keepertalentje van Jeka dat afgelopen vrijdag tijdens NAC – cambuur meermaals het publiek vermaakte met enkele fraaie terugspeelpasses, krijgt van NAC een waarschuwing.

Nadat een bal na een wedstrijdsituatie in de B-side belandde, werd deze door vereende krachten, onder begeleiding van het spreekkoor ‘die bal moet naar F7’, over de gehele lengte van de Eretribune gejaagd. Helaas zaten er op de lange zijde een aantal heldere lichten die het niet helemaal begrepen en gooiden de bal terug naar het veld, in plaats van de eindbestemming F7.

Dit tot grote ergernis van de rest van het stadion, én de betreffende ballenjongen voor de B-side. Hij ging hoogstpersoonlijk de bal opeisen, bracht deze terug naar de korte zijde, en joeg de bal met een rotgang terug de B-side op, voor een hernieuwde poging. Dit herhaalde zich vervolgens nog een tweede keer, omdat ook de tweede poging halverwege strandde.

De beelden van het volksvermaak gingen vervolgens behoorlijk viral en was een van de best denkbare reclames voor de club. De club daarentegen is dan weer bang voor een hoop gedoe van de KNVB en het feit dat er peperdure ballen bewust het publiek worden gestuurd. De held heeft een waarschuwing gekregen. Beau Lemmens van NAC ligt toe aan BN/DeStem: ,,Dit gedrag is begrijpelijk van een jochie van 13, want de sfeer in het stadion is goed en hij is onder de indruk. Maar om zulke acties te voorkomen, moet je toch een signaal afgeven naar de rest. Ook omdat de auditor van de KNVB het opneemt in zijn verhaal en je als club een waarschuwing kunt krijgen.”

Omdat NAC niet werkt met vaste ballenjongens, maar werkt volgens een roulatiesysteem aangeleverd door amateurclubs uit de regio, zullen we hem de volgende thuiswedstrijd sowieso niet meer langs het veld aantreffen. Wij zouden dan graag wat verzoekjes willen indienen.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>