27 augustus 2019  NAC aast op huur Clint Leemans, maar dan moet Kali eerst moven

NAC heeft verregaande interesse om Clint Leemans te huren van pec zwolle. De 23-jarige middenvelder heeft er ondanks zijn nog twee jaar doorlopende contract te horen gekregen dat hij mag vertrekken en ziet naar verluidt een tijdelijk overgang naar NAC ook wel zitten. NAC heeft daarin wel concurrentie van fortuna en rkc, maar de Veldhovenaar zou een voorkeur voor NAC hebben.

We hebben echter een probleem. En dat probleem heet o.a. Kali. Het spelersbudget biedt momenteel geen mogelijkheid meer om de middenvelder aan te trekken. Daarvoor dienen nog enkele overbodige spelers te vertrekken. Met een voortijdig vertrek van Kali zou het probleem in één klap opgelost zijn. Maar welke club is zo gek om zijn salaris van €150.000,- over te nemen?

Volgens BNDeStem zijn het vooral Ruud Brood en Willem Weijs die belangrijke inspanningen verrichten om de overgang voor elkaar te krijgen. Beide heren hebben een verleden met de ex-PSV’er. Zo was Ruud Brood nog assistent van Phillip Cocu toen Leemans er nog in de jeugd speelde. Willem Weijs was zelfs kort zijn trainer in zijn tijd bij de Eindhovenaren. Tom van den Abbeele zou inmiddels met de middenvelder hebben gesproken.
NAC was in zijn psv tijd al geinteresseerd, maar koos toen uiteindelijk voor een overstap naar vvv venlo. Daar maakte hij in de seizoenen 2016/2017 (eerste divisie) 12 goals en gaf hij 11 assists. In het seizoen 2017/2018 (eredivisie) maakte hij 10 goals en gaf hij 4 assists.

Het is dus zaak dat Kali rap ophoepelt en ruimte maakt voor kwaliteitsverbetering van de selectie. Na twee maanden in de fitnessruimte zou je vetpercentage toch wel weer op het gewenste niveau van een topsporter moeten zijn?
Leemans kiest voor de club die het snelste doorpakt. NAC is echter met handen en voeten gebonden aan een onprofessionele grootverdiener.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>