23 augustus 2019  Voorbeschouwing NAC - Cambuur

’Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan’…: vorige week vrijdagavond galmde deze o zo voorbarige maar tevens o zo lekkere oerkreet door de grachten van het Rat Verlegh Stadion. De Parel van het Zuiden is (geheel tegen de traditie in) het seizoen keurig begonnen met een ‘6 uit 2’ en da’s na een seizoen vol voetbal-ellende ‘best wel fijn’…

De 100% score mag vanavond om 8 uur verlengd worden tegen Cambuur. Naast een ploeg met een stadion ‘in de wijk’ en een 100% hekel aan dat achterlijke Fries volksliedgeleuter waar ze zo geil op zijn ‘dertigkilometerverder’ simpelweg ook een concurrent voor de bovenste plekken.
Na een nipte nederlaag uit bij de Graafschap volgde een 5-0 thuisoverwinning tegen Go Ahead. Geen misselijk resultaat, van de andere kant ook niet zo vreemd aangezien men in Leeuwarden de selectie aardig versterkt heeft. Aanvallend heeft men met Paulissen, ‘onze’ kilometervreter Giovanni Korte en ‘de revalatie van het afgelopen seizoen bij NAC’ Muhren behoorlijk effectief ingeslagen en met de komst van trainer Henk de Jong is er in ieder geval garantie voor aanvallend ‘spierballenvoetbal’.

Een uitermate vermakelijke 1e helft met een bij vlagen ‘swingend’ NAC waarbij de kattenmeppers uit Helmond als figuranten toekeken: lang geleden dat het publiek in Breda zo vermaakt is! De 2e helft was er eentje om snel weer te vergeten, maar dat deze selectie uit het juiste hout is gesneden mag wel duidelijk zijn.
Aanvallend is het vooral heel erg interessant om te zien hoe Stokkers en Dogan een ‘setje’ gaan vormen, scorend vermogen zit bij beide spelers namelijk in hun DNA. Verder is het uitkijken naar hoe de ‘Ilic brothers’ het spel gaan uitzetten deze pot. Tegenstand zal namelijk ‘iets’ zwaarder zijn dan de afgelopen 2 wedstrijden.
Ook opmerkelijk: selectie is met het binnenhalen van verdediger Colin Rosler (zoon van voormalige goalgetter Uwe Rosler) en het huren van vleugelaanvaller Othman Boussais ( jawel: de man die vorig seizoen zijn neus nog ophaalde voor een jaartje degradatievoetbal in Breda…) ‘klaar’, waarbij er alleen nog naar een fastfoodrestaurantketen gezocht wordt die behoefte heeft aan een ‘vedette’ met de naam Kali.
Geen nieuwe ontwikkelingen vanuit de ‘ziekenboeg’: Bohui is langdurig geblesseerd, van der Gaaf traint inmiddels weer met de selectie mee en Rosler heeft behoefte aan wedstrijdritme.

Een prachtige zomeravond, een nagenoeg uitverkocht Rat Verlegh Stadion, een tegenstander die zich niet gaat ingraven en een koppositie om te verdedigen: alle ingredienten voor een oldskool ‘Avondje NAC’ zijn aanwezig. Dit kan wel eens eens een hele lange ‘Brabantse NACht’ worden…

HUP NAC


Bron : De RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>