13 augustus 2019  Oorlog: NHG verhoogt bierprijs van €2,50 naar €2,70. Actie in voorbereiding

Ze hebben de NAC supporter over de jaren heen al heel ver gekregen. Van Jupiler terug naar Bavaria, vervolgens naar het niet veel betere Amstel, in een 0,2l plastic bekertje, waarvan minimaal 30% schuim. En daar ook nog eens €2,50 voor durven vragen. Het kan dus nóg erger. NHG (de horecauitbater bij NAC) kondigt aan voor datzelfde matige gerstennatje gewoon €2,70 te gaan vragen. In één klap 20 cent er bovenop. Onacceptabel, vinden vooralsnog de Breda Loco’s en de Clubraad. Eerstgenoemde heeft al tegenacties in voorbereiding.

" Dat moet worden teruggedraaid " , zo zeggen de Breda Loco’s tegenover Omroep Brabant, die in de rust van NAC-Helmond Sport de verkooppunten wil blokkeren. Horeca-exploitant NHG, in de persoon van Ebert Dollevoet wil het graag uitleggen…

De Breda Loco’s lijken zich van alle supportersgroeperingen vooralsnog het meeste druk te maken. " Ik kan het mezelf best veroorloven " , zegt woordvoerder Martijn Koks tegeonver Omroep Brabant, " En mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja. Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid. "

Er zijn tal van redenen om hier tegen te zijn: " Het bier wordt nu al in het kleinste plastic bekertje geschonken dat je maar kan vinden. In ons stadion zijn de plastic bekers namelijk 0,2 in plaats van 0,25 liter. Ons bestedingspatroon is bovengemiddeld als je dat vergelijkt met andere clubs en we hoeven niet verder te worden uitgemolken. Het gaat ons overigens niet alleen om de bierprijs, maar om de algehele consumptieprijs. "

Op de site van Omroep Brabant lezen we vervolgens verder:
`Stichting Vak G lijkt zich van de achterban het minst druk te maken om de prijsverhoging. De Clubraad van NAC plaatst wel vraagtekens, maar gaat er niet met gestrekt been in. " Wij vinden dit een buitenproportionele stijging " , zegt voorzitter Geert van Poppel. " Maar mogelijke acties zijn op eigen initiatief van andere geledingen. "

De acties zijn reeds in voorbereiding. Als de prijsverhoging niet wordt teruggedraaid, dan willen de Breda Loco’s de verkoopcounters blokkeren. De ondernemer wil uiteraard het onderste uit de kan. Maar we moeten duidelijk aangeven dat het onderste uit die kan allang en breed bereikt is. " Dat wordt wel even pijn lijden, maar we hopen op begrip van iedere supporter. Wij doen dit namelijk voor iedereen " zegt Martijn Koks.

Ebert Dollevoet van NHG schuift de reden achter de prijsverhoging door naar zijn leveranciers: " Wij zijn nu de boeman en dat is niet eerlijk " , zo zegt hij. " Mijn leveranciers verhogen aan de achterkant ook hun prijzen. Er wordt al jaren maar verhoogd en verhoogd, één of twee keer per jaar. Dat moet ik een keertje doorrekenen naar de consument. Echt, dan is 20 cent redelijk. "

Dollevoet denkt hier nog een goed argument te hebben. Notabene in het gebouw waar het meeste geld te verdienen is: " In het hoofdgebouw bij NAC heb ik al jaren geen prijsverhoging doorgevoerd " , vervolgt hij. " Maar dat gaan we aan de supporters uitleggen. Donderdag is er een vergadering van de Clubraad van NAC en daar zal ik bij zijn om tekst en uitleg te geven. Ik kan ze laten zien hoe het zit en dan praten we verder. Ik wil geen problemen met de supporters en gewoon uitleggen dat dit af toe een keer moet. "

De Breda Loco’s zullen uiteraard bij dit gesprek aanwezig zijn: " Dit doen we omdat NHG in het verleden ook achter de schermen veel voor NAC heeft gedaan " , aldus Martijn Koks. Maar desondanks gaan de voorbereidingen onverminderd door.

STAND YOUR GROUND! (hold my beer)
Bron : De Rat, Omroep Brabant

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>