12 augustus 2019  Ook Jong NAC boekt zege in eerste speelronde

Ook voor Jong NAC is het seizoen weer begonnen. Vorige week maandag werd er nog een oefenduel afgewerkt tegen een voetbalteam voor werkeloze voetballers (3-0 winst), maar vanavond stond er op Sportpark Heksenwiel eindelijk een potje voetbal voor ’t echie op het programma. Voor de competitie tegen roda 2, het team van voormalig NAC assistent Maurice Verberne. Jong NAC heeft vanavond tegen de verhoudingen in een 1-0 overwinning geboekt tegen de beloften van Roda JC. .

Bij NAC in de basis, de gebruikelijke mix van O19 en reserves van het eerste. In de goal: Sem Custers. De achterhoede bestond uit Jurich Carolina, Jan Paul van Hecke, Luca den Heijer en Jop van den Avert (captain). Laatstgenoemde mag vermoedelijk morgen al aansluiten bij de training van de eerste selectie. Het team van Ruud Brood kan wel een extra linkercentrale verdediger gebruiken.

In de linies daarop zagen we achtereenvolgens, Abdullah Bozkurt, Jordan van der Gaag, Yassin Azzagari, Sjaak Kuyper, Sydney van Hooijdonk en Skender Loshi. Ja, Loshi, onverrichterzake teruggekeerd van een korte proefperiode bij top oss en nu weer op amateurbasis uitkomend in het geelzwart. Vanavond zou hij weer een hoofdrolletje vervullen.

Ondanks dat Jong Roda vlak voor rust met 10 man kwam te staan (Dico Jap Tjong werd er met rood af gestuurd na een charge op een NAC speler), leek het duel af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Een kwartier voor tijd mocht Loshi echter vanaf 11 meter aanleggen en schoot hij de bal onberispelijk binnen. Noemenswaardig feit was het debuut van de nieuwe linksback Javier Noblejas, die vanaf de 63e minuut nog zijn intrede mocht doen en tevens ook de betreffende penalty versierde.

De verrichtingen op het veld en eromheen waren zoals altijd live te volgen op De Rat twitter.

Al met al gewoon lekker, deze tweede overwinning in de eerste speelronde. HUP NAC!Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>