2 augustus 2019  Boris Kudimbana tekent contract voor één seizoen

Het vergde wat onderhandeling over de contractduur, maar de partijen zijn er eindelijk aan uit. Boris Kudimbana heeft getekend, weliswaar voor slechts één seizoen, maar hij draagt nu officieel het NAC shirt.

NAC had maar een paar wedstrijden in zijn lange proefperiode nodig om te zien dat er maar weinig gepolijst is aan de techniek van de Belgisch Congolees, maar effectief is hij wel. Op de flanken hoef je hem niet te zetten, maar binnen de zestien meter kun je deze beer wel om een boodschap sturen. Een speler die alleen al door zijn hardwerkende verschijning de tribunes (en daarmee weer het team) in vuur en vlam kan zetten. Hij heeft net als Umar Sadiq een wat onconventionele wijze om zijn weg naar het doel te vinden en om die reden is hij een lastig te vangen aanvaller. Niet perse een speler om vanaf de eerste minuut te beginnen, maar een breekijzer wanneer de wedstrijd daar om vraagt. NAC zag dat het een dergelijk type nog mistte in de voorhoede en ging er mee aan de slag. Nog wel met enige gereserveerdheid, want uiteindelijk durft NAC het niet aan om hem meer dan één seizoen vast te leggen.

Voor wie hem nog niet kent, NAC omschrijft de speler als volgt: “Kudimbana genoot zijn opleiding bij Club Brugge en deed de afgelopen seizoenen bewust een stapje terug om zich te focussen op zijn opleiding en een diploma te behalen. In die periode kwam hij respectievelijk uit voor amateurclubs Woluwe Zaventem, FC Pepingen-Halle en KSV Temse. Namens NAC speelde hij tot nu toe in de voorbereiding vijf wedstrijden, waarin hij negen keer tot scoren kwam en twee assists gaf. “

Technisch Directeur Tom van den Abbeele: “Boris sloot een aantal weken geleden aan om zijn geluk te beproeven hier bij NAC. Gedurende zijn stage heeft hij mede dankzij zijn enorme werklust en enthousiasme een goede indruk achter gelaten. Zowel op de training, als in de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Het is een type speler die wij nog niet in de selectie hebben. Hij is heel groot, sterk, doelgericht en efficiënt, waardoor hij het de verdediging van de tegenpartij moeilijk kan maken. Het is in eerste instantie een jongen voor de breedte van de kern, die het spel zou kunnen openbreken wanneer het op slot zit.”

Boris Kudimbana zelluf: “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mezelf te laten zien aan de leiding en enorm dankbaar dat het beloond wordt met een contract. Het is een teken dat ze in mij geloven. Eigenlijk begint het nu pas, want ik moet laten zien dat ik het contract ook in de reguliere competitie waard ben. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen en mee kan helpen om NAC terug te brengen naar het hoogste niveau. De manier waarop ik in Breda ontvangen ben, ook door de supporters, is voor mij al een motivatie op zich om veel strijd te leveren.”
Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>