7 april 2019  NAC weet 81 minuten lang de nul te houden [verslag + samenvatting]

Dat is het enige positieve dat we van gisterenavond in Almelo kunnen zeggen. Als je niet scoort, dan kun je ook niet winnen. Aangezien NAC gisteren geen enkel schot op doel wist te lossen, was het dus zaak om achterin de boel dicht te houden om nog aanspraak te kunnen maken voor een puntje. Een onbewaakt moment van ons centrale duo maakte een eind aan de illusie dat we een puntje bij de huidige subtopper konden halen. En nu maar afwachten wat de concurrenten gaan doen.

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk.


NAC verliest nipt van Heracles

Na de mooie overwinning van woensdag in Rotterdam tegen Excelsior, stond er 3 dagen later weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In Almelo was Heracles de tegenstander. Er waren twee wijzigingen ten opzichte van woensdag. El Allouchi keerde terug na een schorsing en dat ging ten kosten van Nijholt. Karami stond na een tijdje weer rechtsback nadat hij woensdag goed inviel wat ten kosten ging van Van Anholt.

De eerste helft was slordig van beide kanten en NAC creeёrde deze wedstrijd geen een enkele grote kans. Ook Heracles was bij tijd en wijle slordig, maar wist nog wel enkele grote kansen te creeёren. De eerste grote kans van de wedstrijd viel na 40 minuten te noteren, maar Van Leer wist met een goede redding te voorkomen dat Peterson scoorde. Even later had hij meer moeite met een afstandsschot van Duarte, maar met wat moeite haalde hij de bal eruit. Even later floot Martens voor de rust en gingen de ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

Het spelbeeld was in de tweede helft vrijwel hetzelfde. Heracles ging op zoek naar de openingstreffer en NAC probeerde een puntje mee te nemen uit Almelo, stiekem hopend dat er een uitbraak genoeg zou zijn voor de driepunter. In de 56e minuut wisselde NAC voor het eerst. Korte verliet het veld en Rosheuvel kwam er voor hem in. In de 59e minuut was daar een kansje voor NAC, maar Te Vrede kopte een voorzet van Karami over. Even later wisselde Brood voor de tweede keer. De tegenvallende Kastaneer verliet het veld en Kaikai mocht weer eens minuten maken. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok mocht Ilic nog invallen en ging Lundqvist naar de kant. Heracles drong meer aan en dat had uiteindelijk effect. Een voorzet van Kuwas belandde op het hoofd van Peterson en die knikte de 1-0 binnen. Twaalf minuten later floot Martens voor het einde van de wedstrijd en verloor NAC na twee goede wedstrijden voor het eerst onder leiding van Brood.

NAC moet zich nu focussen op vrijdag als er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Dan komt Emmen op bezoek die na de overwinning op Heerenveen staan de Drenthenaren 7 punten voor op NAC en dus moet NAC deze wedstrijd winnen. Bij een overwinning en nederlagen van De Graafschap (PSV uit) en Excelsior (Ajax uit) is de achterstand op deze ploegen 2 punten en op Emmen 4 punten en dan is er nog alles mogelijk. Het wordt alles of niets!!
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>