3 april 2019  Excelsior – NAC, rentree Ilic aanstaande, Fernandes en Dervite er naast

NAC staat voor een enorm belangrijke reeks, die afgelopen zondag al begon en helaas slechts één punt opleverde. Winst op excelsior betekent de achterstand op de nummer 15 reduceren tot 5 punten. Ervan uitgaande dat fc emmen bij ajax verliest, kan die achterstand op de nummer 17 teruggebracht worden tot 4 punten. Met in het vooruitzicht dat de Emmenaren zeer binnenkort naar Breda komen. En zo kan de wereld er ineens heel anders uit zien.

,,Wederom is woensdag de dag dat het moet gebeuren”, beschouwt Ruud Brood voor met BN/DeStem. ,,De spelers komen van ver, twee weken terug was het team lamgeslagen. Nu heb ik goede dingen gezien tegen een moeilijke tegenstander als VVV.”

Er is vertrouwen in een goed resultaat voor vanavond: ,,Ik proef dat de spelers het geloof hebben dat ze die wedstrijd kunnen winnen”, gaat Brood verder. ”Voorheen was dat misschien minder. Ik denk dat de tegenstanders zien dat er nu een ander NAC staat, ze zullen voorbereid zijn. We moeten gas geven”.

Hoewel excelsior al vijf duels niet tot scoren is gekomen, boden ze sc heerenveen afgelopen weekend goed partij. Het werd 1-0 voor de friezen, maar dat mag vooral op het contro van de friese keeper komen.

Ook NAC heeft natuurlijk wat zorgwekkende statistieken. Zo is het al weer ruim een jaar geleden dat NAC in een uitwedstrijd de volle winst pakte: ,,Ik begin op nul, statistieken zeggen mij niet zo veel. Met de spelers heb ik het alleen over de tegenstander, niet wat er daarvoor allemaal gebeurd is. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is, maar ik kan mij ook voorstellen dat een sportman zich wil profileren en prestaties wil leveren.”

Dan de overweging voor de selectie van vanavond. Om te beginnen kan Brood niet beschikken over de geschorste El Allouchi: ,,We kunnen kiezen uit Ilic, Reuvers en Nijholt.” Brood waant zich in de luxe om Fernandes en Dervite buiten de wedstrijdselectie te kunnen houden. Kwetsuren zijn er nog steeds voor Verschueren (knie) en Gersbach (ziek). Van Anholt mag naar alle waarschijnlijkheid blijven staan, ondanks zijn enorme blunder die de enige vvv-trainer van afgelopen zondag inleidde: ,,Wat heeft het voor zin om hem daarvoor keihard aan te pakken? Het heeft geen zin om iemand af te breken. Het is vervelend, voor hem en het hele team. Maar dat geldt natuurlijk ook aanvallend met de kansen van Te Vrede,” werpt Brood op ter verdediging.
En dan de keuze tussen Korte of Rosheuvel, dat laat Brood afhankelijk zijn van hun directe tegenstander: ,,Korte speelde zondag tegen Janssen, omdat Janssen heel kort op de tegenstander wil zitten. In dienst van de backs kijk ik welke vleugelaanvallers ik gebruik.”

Vanavond Excelsior – NAC, aftrap om 19.45 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. Hij zal worden geassisteerd door de heren Mark Strijker en Richard Brondijk. De vierde official is Marc Nagtegaal. De VAR heet Erwin Blank, geassisteerd door Charl Schaap.
Het uitvak is met 400 man stijf uitverkocht.

Mogelijke opstelling volgens BN/DeStem: Van Leer; Van Anholt, Koch, Palmer-Brown, Leigh; Nijholt / Ilic, Lundqvist, Kali; Korte / Rosheuvel, Te Vrede en Kastaneer.
Afwezig: El Allouchi (geschorst), Verschueren (knie), Mühren (voet), Sporkslede (achillespees) en Schoofs (enkel).
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>