28 maart 2019  Eisenga en Van den Abbeele gepresenteerd [videos]

De aangekondigde persconferentie van 10.30 uur werd wat vertraagd. De stoelen bleven leeg. Maar het was geen vroege 1 april grap. Ze bestaan echt. Want daar zaten ze dan, deze ochtend om 10.45 uur, achter de persconferentie tafel in het Rat Verlegh Stadion. Op links, de huidige interim-directeur Nicole Edelenbos, die zichtbaar de druk op haar schouders verlicht ziet worden met het eindelijk kunnen presenteren van de twee heren naast haar. ”Ja, nou, eeuh, hier zijn ze dan eindelijk.” In het midden, de vriendelijke en welbespraakte Luuc Eisenga (46), die met een subtiele glimlach en wat zachte woorden handig om de vragen heen laveert die gaan over de noodzaak van het aantrekken van het sponsorbestand en het werken te midden van reuring, refererend aan zijn vertrek bij sc heerenveen. Op rechts de wat bedeesde en wat ongepolijste Vlaming Tom van den Abbeele (39), die eigenlijk pas echt los komt zodra hij over zijn passie voetbal mag gaan praten.

Een paar uitspraken om uit te lichten

Algemeen Directeur, Luuc Eisenga:
- ,,De oranjekoek heb ik ingewisseld voor de worstenbroodjes. NAC is een club met veel meer potentie dan de plek waar ze nu staan.”
- ,,Er moet stevig gebouwd worden. Ik kijk er heel erg naar uit. De gesprekken met NAC, de RvC, Nicole en de aandeelhouders, waren goed en vertrouwd. Ik ben dankbaar om deze functie te aanvaarden.”
- ,,NAC moet een stabiele eredivisieclubs worden, dus daar is werk aan de winkel. Dat is eigenlijk de hoofdmoot. En hoe doen je dat dan? Ik denk dat het zit in de verbinding, samen de schouders er onder. Wat hier iedere twee weken door de supporters wordt georganiseerd om er zo achter te staan. We moeten zorgen dat we die verbinding blijven houden, waar we ook spelen. En dat geldt ook voor de verbinding met sponsors en bestuurders.”
- ,,Het moeten aantrekken van nieuwe sponsoren is een vaak kip en het ei verhaal. Als je meer commerciële inkomsten hebt, kan je harder bouwen, waardoor je voetbal beter wordt, waardoor er meer enthousiasme komt. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we die spiraal naar boven krijgen. Dat is makkelijk gezegd, maar die uitdaging die pakken we aan.”
- ,,Ik denk dat je achttien clubdirecteuren in Nederland kunt vragen of ze gewend zijn aan reuring. En ik denk dat ze daar allemaal over mee kunnen praten.”
- Bij elke beslissing vraag je jezelf, moet ik dit wel doen. Is dit wel het juiste? Breng ik het juiste mee wat de club nodig heeft. En is de club datgene wat bij mij zou passen. En de conclusie was positief daarin. ”

Technisch Directeur, Tom van den Abbeele:
- ,,Met de aanstelling van trainer Ruud Brood hebben we denk ik de eerste stap gezet om ons te handhaven in de eredivisie.”
- ,,Ongeveer een maand geleden zijn we in contact getreden met Nicole en zijn er een aantal ontmoetingen plaatsgevonden. Die waren allemaal uiterst positief”
- ,,Ik heb links en rechts mijn licht opgestoken over de club en die waren allemaal uiterst positief”
- ,,Ondanks dat NAC laatste staat, is het mijn taak om een goede structuur neer te zetten. Op korte termijn is het doel om op het hoogste niveau te blijven. Dat is geen sinecure. ”
- ,,We gaan er in ieder geval een sterke stevige kern samenstellen. Met 25 spelers met iets meer kwaliteit dan erop heden is. ”
- ,,Ofwel voor promotie in de eerste divisie ofwel in de middenmoot van de eredivisie. Nationaliteit maakt niet veel uit. Niet uitsluitend Nederland en België, spelers uit de hele EU. ”
- ,,Bedoeling is om jonge mensen te integreren, dat is niet makkelijk.”
- ,,Ons eerste doel is handhaving. Lukt dat niet, gaan we volgend seizoen voor promotie. ”
- ,,De City-deal zijn zaken die allemaal bekeken moeten worden. Kijk, Manchester City is een fantastische grote club die heel wat talenten herbergt en als wij daarvan mee kunnen genieten dan zullen we dat doen. Maar daar moet zorgvuldig bekeken worden hoe.
Bron : De Rat, NAC, BN/DeStem, Omroep Brabant

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>