21 maart 2019  NAC oefent tegen Antwerp en wint met 0-2: Grad Damen terug in selectie [wedstrijdverslag]

Het interlandweekend lijkt voor NAC een geschenk uit de hemel. Een pandoering tegen fc utrecht en het vertrek van Mitchell van der Gaag. Tijd om de koppen te resetten. Maar dat zal pas vanaf vrijdag gebeuren als ze tot maandag verlof hebben. Maar vandaag moest er nog wel even een oefenpartijtje tegen Royal Antwerp afgewerkt worden.

Een oefenpartijtje dat niet al te lichtzinnig opgevat mag worden. Interim trainer Rob Penders greep deze vriendschappelijke wedstrijd aan om het een en ander uit te proberen. En redelijk rigoureus, kun je haast stellen. Tegen de Belgische eersteklasser en deelnemer aan de kampioenspoule stapte hij af van de vijfmans-verdediging. Menno Koch begon op de bank en het hart van de verdediging bestond uit Daan Klomp en Jan Paul van Hecke. De linie daarvoor bestond uit controlerend duo: Anouar Kali en…. Grad Damen. De 21-jarige Bredanaar werd door Mitchell van der Gaag steevast uit de eerste selectie gehouden, maar werd vandaag door Rob Penders terug in de gratie genomen. Dat werd dus direct beloond met een basisplaats.

Menno Koch bleef dus een deel van de wedstrijd aan de kant. Om die reden kreeg Mitchell te Vrede de aanvoerdersband omgehangen. Na ongeveer drie kwartier spelen moest Daan Klomp geblesseerd naar de kant en mocht Koch alsnog het veld betreden. NAC en Royal Antwerp speelden een wedstrijd van viermaal een half uur. In de laatste twee halve uren deed Te Vrede niet meer mee en droeg Koch weer de aanvoerdersband.

De selectie was niet compleet. Een aantal spelers waren afwezig vanwege interlandverplichtingen: Karol Niemczycki (Polen onder 20), Erik Palmer-Brown (VS onder 23), Alex Gerbscha (Australië onder 23) en Gervane Kastaneer (Curaçao). Daar komt bij dat Arno Verschueren nog steeds aan het herstellen is van zijn blessure. Daar staat tegenover dat City huurling Luka Ilic zijn rentree heeft gemaakt na zijn blessure van begin november. Daarnaast liet Penders de 17-jarige middenvelder Yassine Azzagari van de onder-19 debuteren.
Ook Jelle ten Rouwelaar had interlandverplichtingen. De keeperstrainer ging deze week op pad met Jong Oranje.

De wedstrijd vond helaas niet plaats in het stadion De Bosuil, maar op een van de trainingsvelden daar achter. NAC wist deze oefenwedstrijd uiteindelijk wel te winnen. Late doelpunten van Giovanni Korte en Robert Mühren zorgden voor een 0-2 eindstand in het voordeel van de ploeg van Rob Penders.

De ploeg weet in ieder geval weer wat winnen is!

BN/DeStem verzamelde wat gegevens over de opstelling van vanmiddag:
1ste half uur: Zwarthoed; Van Anholt, Klomp, Van Hecke, Leigh; Damen, Kali; Rosheuvel, Fernandes, Kaikai; Te Vrede.
2de half uur: Zwarthoed; Van Anholt, Klomp (18. Koch), Van Hecke, Leigh; Damen, Kali; Rosheuvel, Fernandes, Kaikai; Te Vrede.
3de half uur: Zwarthoed; Stenzler, Koch, Dervite, Mashart; Azzagari, Nijholt; Korte, Ilic, El Allouchi; Mühren.
4de half uur: Van Leer; Stenzler, Koch, Dervite, Mashart; Azzagari, Nijholt; Korte, Ilic, El Allouchi; Mühren.
Bron : De Rat, bn/destem, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>