21 maart 2019  NAC en Brood, kwestie van tijd?

Ruud Brood staat bij NAC nog steeds bovenaan het lijstje. Direct nadat Mitchell van der Gaag zijn ontslag aanbood, klom onze interim directrice Nicole Edelenbos in de telefoon voor een gesprek met Ruud Brood om te polsen naar zijn beschikbaarheid. Daar werd naar verluidt positief op gereageerd, getuige het verhaal dat er reeds meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden.

Het zou momenteel nog gaan om de invulling van de technische staf. Het contract van Rob Penders loopt deze zomer af. Hoewel hij eerder te kennen heeft gegeven graag te blijven, heeft hij ook de ambitie om de stap naar hoofdtrainer te maken. Of bij NAC, of bij een club op een ander niveau. Dit jaar zal hij zijn cursus Coach Betaald Voetbal gaan afronden.
Ook het contract van Maurice Verberne loopt over een paar maanden af. Hij is deze winterstop op voorspraak van Mitchell van der Gaag aangetrokken om de vrijgekomen plek van de vertrokken Jefta Bresser op te vullen. Bresser greep de kans om bij De Graafschap leiding te geven aan de jeugdopleiding.
Tot slot Jelle ten Rouwelaar, de keeperstrainer heeft nog een doorlopend contract tot medio 2020.

Het is begrijpelijk dat Brood de klus niet aanneemt voor slechts 8 wedstrijden, maar ambities voor een langere termijn bij zijn oude club heeft. Vermoedelijk zal het gaan om een overeenkomst voor minimaal 1,5 seizoen waarin hij de opdracht krijgt om NAC in de Eredivisie te houden, of NAC daar naartoe te loodsen na een eventuele degradatie. Daar staat tegenover dat hij de middelen zal willen krijgen om hiervoor een team te kunnen smeden. Echter meldt FoxSports dat het zal gaan om een contract tot het einde van dit seizoen.

Als het gaat om promoveren is Brood een ervaringsdeskundige. Als trainer van rkc waalwijk deed hij dat al eens in 2009 en 2011. In 2015 herhaalde hij dat kunstje nog eens met n.e.c. nijmegen, waarmee hij kampioen werd met een straatlengte voorsprong op de rest. Zijn toenmalige assistent was Roy Hendriksen. Hendriksen ging daarna als hoofdtrainer van Helmond Sport aan de slag en is sinds november 2018 assistent van Marcel Keizer bij Sporting Clube de Portugal.

Wij zijn op z’n zachtst gezegd, enthousiast.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>