18 maart 2019  Another one bites the dust: vd Gaag vertrekt per direct

Zondagmorgen gaf hij bij de Tafel van Kees nog te kennen dat hij de komende tijd zijn eigen functioneren nog eens tegen het licht te houden. Naar verluidt is dat niet meer tot enkele dagen gekomen. Als de inmiddels weer verwijderde tweet van NAC-wacht van de Voetbal International Chris Tempelman mogen geloven, dan zijn Van der Gaag en NAC gisteren al tot het besluit gekomen dat het beter is om de wegen te laten scheiden. Niet veel later volgde ook het bericht van Yadran Blanco. Daarin wordt gemeld dat Van der Gaag zijn ontslag heeft aangeboden. Vandaag zouden de partijen tot een akkoord zijn gekomen over de ontbinding van het nog tot medio 2020 doorlopende contract.

Kom er maar in, nobele opvolger. Trekken we Eric Hellemons weer eens uit de stal? Het ligt in de lijn der verwachting dat Eric Hellemons zijn taken tijdelijk zal overnemen. Aangezien hij in de NAC organisatie de enige is die beschikt over de vereiste trainersdiploma’s.

Update:

De aanvulling vanuit NAC.nl:
Mitchell van der Gaag: "Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor", aldus Mitchell van der Gaag. "In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien. Ik wil NAC bedanken voor de kans die ze mij hebben geboden en wens de club oprecht alle succes in de toekomst."

NAC neemt op zeer korte termijn een beslissing over een nieuwe invulling voor de resterende wedstrijden van dit seizoen. Tot die tijd is de dagelijkse leiding van de selectie in handen van de huidige assistent-trainers.
Bron : De Rat, NAC.nl, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>