18 maart 2019  Oud-NAC’er Puck Storimans (89) overleden

Vorige week donderdag hadden we het nog over hem. Een anekdote van oud-NAC’er Puck Storimans. Nog geen twee dagen later blijkt hij te zijn overleden. De voormalig verdediger die tussen 1954 en 1959 voor het eerste elftal speelde is 89 jaar geworden.

Op NAC.nl wordt hij als volgt omschreven: De geboren Bredanaar (op de foto helemaal links, staand), die opgroeide in het Ginneken en eigenlijk Piet heette, zijn vader noemde hem altijd Pukkie, voetbalde zijn eerste jaren bij Baronie. In 1954 kwam hij, na nog bij BVV te hebben gespeeld, terecht bij NAC. De Parel van het Zuiden was op dat moment net toegetreden tot het betaalde voetbal en werd direct kampioen in de eerste klasse A, ook in het jaar daarna werd Storimans met NAC vice-kampioen van Nederland.

In 1959 liep de vleugelverdediger, die ook twee keer deelnam aan de Elfstedentocht, een zware blessure op aan zijn knie. Na nog even voor NAC-2 te hebben gespeeld, koos Storimans voor een buitenlands avontuur en belandde in Australië waar hij voor respectievelijk Melbourne en Sydney uitkwam.

We wensen vrienden en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>