18 maart 2019  NAC Museum kan eindelijk klimaatbeheersingssysteem gaan installeren

Hoe slecht het ook gaat met de club en hoe beroerd ze ook staan te ballen. Één ding zal altijd blijven bestaan: onze NAC-historie. Daarom gaan onze harten ook steeds weer harder kloppen als het NAC Museum weer eens een succesje kan melden.

Enkele maanden geleden startte de stichting een crowdfundactie om een airco / klimaatbeheersingsysteem aan te kunnen schaffen. Dit was niet alleen nodig voor een aangename rondgang voor de bezoekers en het kunnen werken voor de vrijwilligers, maar met name ook ter bescherming van de vele kwetsbare relieken. Daarvoor was zo’n €15.000,- nodig. De NAC supporters zetten er weliswaar de schouders onder en gaven gul, maar het eindbedrag werd helaas niet gehaald. Dat werd gelukkig aangevuld door een tweetal bedrijven. Zo kon de aanschaf toch nog plaatsvinden.

We delen graag het persbericht van het NAC Museum:


NAC Museum nog `cooler` met gewenste airco, crowdfundingactie geslaagd

Het NAC Museum is verlost van de (te) hoge temperaturen in de zomer. Dankzij een crowdfundingactie en de hulp van NAC is eindelijk een airco aangeschaft. Dat klimaatbeheerssysteem is hard nodig om de collectie, zoals de kampioensvlag uit 1921 en de oprichtingsnotulen uit 1912, te beschermen tegen de hitte.

Met de aanschaf van de airco gaat een grote wens in vervulling van het NAC Museum. Het nieuws werd donderdagavond 14 maart dan ook met groot applaus ontvangen op de vrijwilligersborrel van de stichting.

Bloedheet
" Het is soms bloedheet in de zomer in het NAC Museum, af en toe wel veertig graden " , zegt archivaris John de Leeuw. " En dat is natuurlijk vervelend voor de bezoekers en de vrijwilligers van het NAC Museum. We hebben een mooie filmzaal, maar daar komen de mensen drijfnat uit. Maar veel erger is het voor onze collectie, want die beschadigt bij hoge temperaturen. "

`Laat de zomer maar komen`
" Dat probleem is nu opgelost en daar zijn we heel erg blij mee " , vervolgt de secretaris van het NAC Museum. " We zijn dan ook superblij met iedereen die ons geholpen heeft om de aanschaf van de airco te realiseren. Via de crowdfundingactie of op een andere manier. Met de installatie van de airco is afgelopen week een begin gemaakt, dus laat de zomer maar komen! "

Het NAC Museum begon half oktober 2018 met een crowdfundactie om 15.000 euro bij elkaar te halen voor een klimaatbeheerssysteem. Dat bedrag werd niet gehaald, maar dankzij de hulp van NAC en de medewerking van installateur Qlimaat Totaal en leverancier Daikin is de realisatie daar.

Het NAC Museum is iedere woensdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op aanvraag.
Bron : De Rat, NAC Museum

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>