13 maart 2019  Pleidooi Gabriëls voor Skender Loshi

Wie Jong NAC in de gaten houdt weet dat Skender Loshi los is. De 20-jarige geboren Bredanaar van Albanese komaf scoort aan de lopende band in het tweede (11 doelpunten in 5 wedstrijden) en manoeuvreert zich steeds meer in een positie dat Van der Gaag niet meer om de aanvaller heen kan.

Dat onderschrijft Johan Gabriëls, NAC'er to da bone en oud-trainer van Loshi in de B1. 'Je moet het geluk zoeken, met hem kan dat. Hij is zo’n gast die het gras opvreet, dat heb je nu nodig. Voetballers die begaan zijn met de club en ervoor willen gaan.'
Dat Skender begaan is met NAC is zacht uitgedrukt. Al op 9-jarige leeftijd werd hij weg geplukt bij Baronie. Sindsdien heeft hij alle elftallen doorlopen.

Gabriëls gaat door met uitleggen waarom Loshi een échte kans verdient. 'Hij is ongelofelijk gedreven en supergeil op goals. Het draait bij hem om cijfers: assists en goals, daar leeft hij voor. Ik vind dat je mensen nodig hebt die willen vechten voor het shirt, daar is Skender er een van. Hij slaapt onder een NAC-dekbed en kan met zijn werklust wat teweeg brengen.'

Klare taal. Loshi kan het cijfermatig alleen maar beter doen dan bijvoorbeeld huurling Robert Mühren, die nog geen enkel rendement heeft opgeleverd en uitgeblust rondloopt. Speelminuten van Loshi zijn wél een investering in eigen kapitaal en een afbreukrisico is er niet als je het gras opvreet.

De eigen jeugd heeft de toekomst!

Hup Skender!


Bron : De Rat, bn/destem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>