10 maart 2019  NAC verliest in eindhoven [wedstrijdverslag]

Geen verrassing, al viel de schade mee. 2-0 in eindhoven, de concurrentie verliest. Tja, moeten we eigenlijk nog tevreden zijn ook...

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk:

NAC houdt schade beperkt in Eindhoven

Na de ruime nederlaag van vorige week in Arnhem tegen Vitesse, stond er weer een zware uitwedstrijd op het programma. Ditmaal was in Eindhoven regerend kampioen en huidig koploper in de Eredivisie PSV de tegenstander. Mets leek weer bij de selectie te zitten, maar doordat hij op de training de kantjes er af liep, zat hij ook ditmaal niet bij de wedstrijdselectie. Van der Gaag had andermaal een andere opstelling mede door blessures en schorsingen. Klomp was geschorst vanwege de rode kaart van vorige week en Koch, die terugkeerde van een schorsing, stond weer in de basis. Gersbach was weer hersteld van zijn hersenschudding en speelde in plaats van Leigh. Nijholt stond in de basis vanwege een blessure van Verschueren.

Al na 5 minuten lag de 1-0 in het netje. Gakpo werd weggestuurd en gaf voor op De Jong die binnen kon tikken: 1-0. Een kwartiertje later was daar bijna de 2-0. Eerst redde Van Leer op een inzet van Gakpo en daarna schoot ex NAC’er Angelino op de lat. Acht minuten later kreeg De Jong een kans, maar hij schoot naast. In de 37e minuut kreeg NAC een kansje, maar Koch kopte ruim naast na een voorzet van Van Anholt. Verder werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor PSV rusten.

Na drie minuten in de tweede helft dacht iedereen dat het 2-0 werd voor PSV, maar gelukkig stond Gakpo van tevoren buitenspel, waardoor de treffer afgekeurd werd. In de 59e minuut was daar de kopbal van De Jong maar Van Leer had de bal klemvast. Vijf minuten later werd NAC voor het eerst echt gevaarlijk. Een voorzet van Gersbach werd voorlangs gekopt door Koch, maar Te Vrede kon er net niet bij met zijn voet. Even later was daar de eerste wissel aan de kant van NAC. Korte verliet het veld en Rosheuvel kwam er voor hem in. Twee minuutjes later werd NAC dreigend door diezelfde Rosheuvel die Te Vrede wegstuurde, maar zijn poging was niet zuiver genoeg . In de 70e minuut kreeg De Jong weer een kopkans na een voorzet van Ihattaren, maar weer mikte hij recht op Van Leer. Twee minuten later was het wel raak voor de Eindhovenaren. Dumfries werd weggestuurd en bediende Malen (die inviel voor Gakpo), die schoot in de verre hoek raak: 2-0. Dumfries kreeg 10 minuten later een kans, maar zijn kopbal ging net naast. Verder gebeurde er weinig noemenswaardigs in deze wedstrijd. NAC wisselde nog tweemaal. Lunqvist ging er af en Mϋhren kwam er voor hem in, en Dervite ging naar de kant en Kastaneer kwam er voor hem in. Even later floot Gӧzϋbϋyϋk voor het einde en ging NAC met 2-0 onderuit in Eindhoven.

Deze nederlaag viel in te calculeren, al werden de goals weer te makkelijk weggegeven. Bij de 1-0 hief Palmer-Brown buitenspel op en liet hij De Jong simpel naar de eerste paal lopen. Ook bij de 2-0 stond Malen in dit geval vrij en mocht hij zonder druk op hem binnenschieten. We probeerden nog wat te forceren, maar verder dan een best grote kans en een kansje kwamen we niet. De ruim 300 meegereisde supporters lieten zich weer goed horen. Er komt nu weer een programma aan waarbij de punten gehaald kunnen worden zowel thuis als uit. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Om 19:45 trappen beide ploegen af in het Rat Verlegh Stadion.
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>