26 februari 2019  Laatste beetje NAC loopt de deur uit. Gillisen vertrekt naar Heracles

Tim Gilissen vertrekt bij NAC. NAC beweert hem bij monde van voorzitter Joost Gielen dat onze huidige Manager Jeugdopleiding een mooie aanbieding is gedaan om als Technisch Manager aan de slag te gaan. Andere geluiden beweren dat de NAC-leiding (wie dat vandaag ook mag zijn) hem nog te licht bevond voor de taak van Technisch Manager. Dat vond de huidige nummer 6 van de Eredivisie, Heracles Almelo, niet. Afgelopen vrijdag maakte Tim Gilissen zijn aanstaande vertrek bekend bij zijn directe collega Eric Hellemons, om afgelopen zondag de deal met de Heraclieden af te ronden. Per 1 april is hij voor de komende drie jaar de Technisch Directeur, als opvolger van Mark-Jan Fledderus die afgelopen maandag nog bij FC Groningen werd gepresenteerd. De Heraclieden presenteren dus een opvolger op het moment dat de huidige Technisch Manager zijn vertrekt aankondigt. Are you watching RvC?

NAC voorzitter Joost Gielen is verrast door de move en baalt van zijn vertrek: " Het is zuur dat Tim naar Heracles vertrekt " , liet hij aan Omroep Brabant weten. " Wij hadden hem namelijk ook een mooie aanbieding gedaan als technisch directeur. Het moment dat we daar gesprekken over voerden, liep bijna parallel met die bij Heracles. Maar ik voelde direct na vorig weekend al aankomen dat hij weg zou gaan. "
Of was NAC gewoon te laat? Ruud Brood bedankte, Mohammed Allach hield NAC aan het lijntje. Verderop in het lijstje kwam Tim Gilissen pas aan bod? Was hij plots wel geschikt toen anderen afzegden voor de aanbieding? En dan ‘verrast’ en teleurgesteld zijn als hij vervolgens naar de huidige nummer 6 van de Eredivisie vertrekt. Dit zie je van mijlenver aan komen. Vijf maanden na het ontslag van Hans Smulders pas bij je eigen protegé in de Jeugdopleiding aankloppen. Deze suggestie deden wij ook al eerder: “Maak Tim Gilissen maar technisch directeur. Loyaal, intelligent, voetbalverstand. Prima uithangbord. En dan beloven dat ie minimaal vijf jaar blijft zitten, wat er ook gebeurt.” En wat is het nou, een vacature van Technisch Directeur of Manager?

" Ik vind het echt heel jammer, want ik heb me persoonlijk ook heel erg ingespannen om Tim te behouden. Wij hadden plannen met hem, dus het is een flinke domper. Er is bij de buitenwereld het idee ontstaan dat wij hem te licht zouden vinden, maar dat is niet terecht. Die woorden hebben wij nooit gebruikt. Hij zou nu wel vroeger instromen dan gedacht. "

Daar waar Gilissen in het afscheidsbericht op NAC.nl niet aan het woord komt (exemplarisch voor de ontstane verhouding), doet hij dat wél in zijn aankondiging bij de Almeloërs: ,,Het is een mooie uitdaging een bijdrage te mogen leveren aan het technische plan en de sportieve doelstellingen van Heracles Almelo. Ik ben onder de indruk van de gekozen aanpak van de club. Vanuit het bestuur en de directie voel ik het vertrouwen om deze uitdaging aan te gaan. Bovendien is Heracles Almelo een stabiele club waar ik mijzelf goed denk te kunnen ontwikkelen. Ik ben trots dat ik in deze mooie rol als technisch manager mag terugkeren.”

Vrijdag 28 September 2018. Vijf maanden geleden. Geen Algemeen Directeur, geen technisch directeur/manager, geen Manager Jeugdopleiding. Geen Leiding.
Maar we gaan deze week praten, dan komt het vast allemaal goed. Want dat kon prima drie weken wachten.
Bron : De Rat, BN/DeStem, Omroep Brabant

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>