24 februari 2019  NAC – grunn: 0-0 en staat nog steviger onderaan [wedstrijdverslag]

We houden de nul, maar verzuimen zelf de bal er in te schieten. Één puntje, maar verliet twee punten op De Graafschap, omdat zij wonnen van plastic zwolle. Hierna volgen twee loodzware uitwedstrijden naar vitesse en psv. Vergeet het maar.


Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk

NAC speelt doelpuntloos gelijk in wedstrijd van het jaar

Een week na de verwachte en toch nog ruime nederlaag in Amsterdam ging het vizier op ‘’de wedstrijd van het jaar’’ tegen FC Groningen. In deze wedstrijd moesten de punten gepakt worden. Zeker met het oog op de komende twee uitwedstrijden. Vooraf was er veel geschreven en gezegd over het belang van deze wedstrijd en daarom werd er ook een mars georganiseerd vanuit de stad richting het stadion. Er bereikte ons mooie beelden via de social media en de supporters die meeliepen zorgde voor een mooie sfeer. En ook de sfeeractie op de B-Side was weer geweldig! De opstelling was weer anders dan de vorige wedstrijd. Rosheuvel die disciplinair geschorst was/is zat niet bij de selectie en werd vervangen door Korte en Te Vrede was gelukkig weer fit en keerde terug in de spits, waardoor Kastaneer naar de linkerkant verhuisde en El Allouchi het kind van de rekening werd.

NAC speelde een matige eerste helft en het was Groningen dat de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Bruns dook alleen op voor Van Leer, maar volleerde gelukkig over het doel. Na een kwartier spelen kreeg NAC een grote kans. Lundqvist zette goed door en stak Kastaneer diep, die één op één richting Sergio Padt ging, maar zijn schot met links ging via de benen van Padt in het zijnet. Verder was het een slechte eerste helft van beide kanten en werd er weinig tot niks meer gecreёerd. Alleen Doan werd nog enigszins gevaarlijk, maar zijn schot was een prooi voor Van Leer.

De tweede helft begon met een wijziging aan de kant van NAC. Gersbach was met een hersenschudding geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer en zijn vervanger was tot grote vreugde van de supporters: Greg Leigh. Na twee minuten in de tweede helft kreeg NAC een goede kans om de score te openen. Korte zette voor vanaf rechts en zijn voorzet bereikte het hoofd van Te Vrede, maar de topscorer van de Bredanaars kopte voorlangs. Zes minuten later kreeg NAC weer een kans. Leigh zette voor en de bal belandde bij Van Anholt, maar die schoot over vanuit een lastige hoek. Een paar minuten later kwam NAC goed weg, toen Koch de bal inleverde bij Doan, maar Van Leer hield NAC op de been door de inzet te keren. In de 68e minuut was daar de tweede wissel van NAC. Korte ging naar de kant en Kaikai was zijn vervanger. Een minuut later kreeg Groningen een goede kans. Een schot van Reis van 25 meter spatte uiteen op de lat. Weer een minuut later was er volop consternatie in het Rat Verlegh Stadion. Een voorzet van Leigh leek een eenvoudige prooi te worden voor Padt. Hij lliet de bal los en de bal leek over de doellijn te zijn gegaan, maar Blom vond van niet. Het leek uit de beelden dat de bal er nipt over heen was, maar het geluk was niet aan onze kant. Tien minuten voor tijd was er een voorzet op Te Vrede die leek de 1-0 binnen te schieten, maar zijn schot kwam tegen Palmer-Brown aan en ging over de achterlijn. Daar nam de Amerikaan zijn taak als verdediger helaas net iets te serieus, want een stapje opzij en de bal zou er misschien in zijn gegaan. In de 85e minuut was er de derde en laatste wissel van NAC. Dervite ging naar de kant en Mϋhren kwam er voor hem in. In de laatste minuut ging menig NAC hart weer onrustiger kloppen door een grote kans van FC Groningen. Na een wippertje over de defensie leek Doan een niet te missen kans te krijgen, maar gelukkig miste hij wel en redde Van Leer ook deze inzet. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg NAC nog een kansje. Leigh gaf de bal een lange haal naar voren en Kastaneer ging er achteraan in de hoop er nog een kans of zelfs een goal van te maken. Hij zette goed zijn schouder in het duel en kreeg de kans om uit te halen, maar zijn schot met links ging ruim naast. Niet veel later floot Blom voor het einde en zo eindigde de wedstrijd van het jaar zoals ie begon in 0-0.

Na het einde van de wedstrijd is er een dubbel gevoel dat overheerst. Eindelijk weer een puntje in eigen huis en na drie wedstrijden waarin werd verloren van De Graafschap, AZ en Ajax. Ook weer eens een keer de nul in eigen huis dat voor het laatst gebeurde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap van 18 Augustus. Ook zit er weer een minder gevoel aan deze wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werd bekend dat De Graafschap met 0-3 had gewonnen uit bij PEC Zwolle, waardoor het gat nu vier punten is met de superboeren. Het gat met de veilige 15e plaats is acht punten. En NAC krijgt twee lastige uitwedstrijden achter elkaar tegen Vitesse en PSV. Volgende week tijdens een carnaval (eindelijk is het weer zover) staat de eerste lastige uitwedstrijd van twee op het programma tegen Vitesse. Op Zaterdag 2 maart om 20:45 uur rolt de bal in Arnhem. Laten we hopen op een stuntje!!
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>