22 februari 2019  NAC – grunn: Te Vrede en Fernandes keren terug, wie in plek van Rosheuvel?

Hoewel we dachten dat we het cynisme stadium inmiddels ruim voorbij waren, probeerden we er in het uitvak in amsterdam toch nog het beste van te maken. Het brengt ons geen steek verder, maar we moeten de lange pijnlijke rit toch uit zien te zitten.

Toch gaf het vertoonde spel in de hoofdstad met name op basis van de eerste helft reden tot hoop dat we fc groningen toch wellicht wat partij kunnen bieden. De groningers draaien echter een uitstekende serie en hebben inmiddels met 27 punten in het linkerrijtje bereikt. Onze zowat enig overgebleven concurrent De Graafschap (18 punten, twee punten boven NAC) speelt dit weekend uit bij Plastic Zwolle (13e met 25 punten), die een ook niet al te best seizoen doormaken. Zaak voor NAC om poenten te pakken om perspectief te houden.

Mithchell te Vrede is terug, dus de gewenste aanvallende impulsen zijn weer aanwezig. Daar staat tegenover dat Rosheuvel tijdelijk is terug gezet naar de beloften. De rechtsbuitenpositie is dus weer vacant. Een plek waar Korte, Kaikai en Kastaneer in principe inzetbaar zijn. Het blijft echter nog even gissen waar Van der Gaag voor zal gaan.

Op het middenveld lijkt Paolo Fernandes weer minuten te kunnen gaan maken. Hij heeft na lange tijd blessureleed weer bij de selectie aan kunnen sluiten. Verder kan Van der Gaag niet beschikken over Karami, Sporkslede, Schoofs en Ilic.

Het lijkt er op dat wordt vastgehouden aan de vijfmans verdediging: Van Anholt, Koch, Dervite, Palmer-Brown en Gersbach. Met daarvoor Lundqvist en Nijholt op het middenveld, waardoor Kaikai, Kastaneer, Korte en El Allouchi overblijven als opties voor de links- en rechtsbuiten posities. Maar die puzzel is Van der Gaag nog aan het leggen.

De wedstrijd staat onder leiding van Kevin Blom. Zijn eerste competitiewedstrijd voor NAC dit seizoen. Eerder was hij namelijk de fluitsman bij het verloren bekerduel uit bij rkc waalwijk. Zaterdagavond wordt hij geassisteerd door de Richard Polman en Peter Janson. Alex Bos is de vierde man. De VAR heet Martin Pérez en zijn assistent Cristian Dobre.

Aan de support zal het niet liggen. Wederom zal het Rat Verlegh Stadion tot nagenoeg de allerlaatste stoel uitverkocht zijn. Afgelopen dinsdag waren er nog slechts 150 kaarten verkrijgbaar. Dat zullen er nu ongetwijfeld nog maar een handjevol zijn.
Daarnaast peppen de jongens van Fr0nt76 de boel even lekker op om vooraf in de stad elkaar flink op te naaien voor deze zeer belangrijke wedstrijd. Vanaf 17.00 uur kun je in de Vismarktstraat de eerste pintjes vatten, om vanaf 19.00 uur in een gezamenlijke stoet richting stadion te lopen. Ook de Breda Loco’s hebben in samenwerking met Fr0nt76 voor de B-side weer een mooie chaos in petto.

Hup NAC dan maar weer!
Bron : De Rat, NAC, BN/DeStem, Omroep Brabant, Fr0nt76, Breda Loco`s

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>