22 februari 2019  Rosheuvel disciplinair geschorst

We gaan het morgen doen zonder Mikhail Rosheuvel. De buitenspeler is de afgelopen tijd wat afspraken niet nagekomen en is derhalve disciplinair geschorst. Vandaag trainde hij met de beloften. Wat deze geschonden afspraken exact zijn, wordt niet over uitgeweid. Hij was in ieder geval te veel met zijn eigen belang bezig en niet met dat van het team. ,,Mikhail is te veel met zijn eigen belang bezig en niet met het team,” vertelt Van der Gaag aan BN/DeStem. ,,Dat kan ik niet accepteren.”

Van der Gaag probeert in het interview met Omroep Brabant niet al te diep in te gaan op de redenen achter de sanctie, maar aan zijn wat hakkelende en weifelende lichaamstaal is duidelijk te zien dat hij niet zo’n fan is van het nemen van dergelijke maatregelen. Of ziet hij in Rosheuvel een potentiële intrigant die in deze groep de wond verder kan doen laten etteren?

Uit de woorden van de trainer blijkt het een opeenstapeling van meerdere zaken te zijn: ,,Na de wedstrijd tegen De Graafschap hebben we de teamafspraken nog een keer extra aangehaald. Ik heb toen ook gezegd dat ik mij in de steek gelaten voelde. Dat heb ik daarna uitgelegd. Zeker in de situatie waarin wij nu zitten, verwacht ik daar een aantal dingen bij. Iedereen heeft daarmee ingestemd, dan moet dat worden nagekomen. Als er dan dingen gebeuren op het veld en daarbuiten, moet ik ingrijpen. Het is een opeenstapeling van. Voor een trainer is dit de makkelijkste oplossing, hoewel ik dit niet één, twee, drie doe. We hebben iedereen nodig, als iemand daar een andere mening over heeft...”

Al een hele poos wordt er binnen en buiten NAC gezinspeeld op een ingreep die een schokeffect teweeg moet gaan brengen. Is dit dat het eerste tikkie? ,,Het is niet voor mijn ego dat ik mijn tanden laat zien. Zo moet je het niet opvatten. Het heeft puur te maken met waar we mee bezig zijn. Het is zoals het is. Het komt erin grote lijnen op neer dat Mika alleen met zichzelf bezig is. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen in de moeilijke situatie waarin wij nu zitten. Daar hoort bepaald gedrag en een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Dat heeft met het hele team te maken. Als iemand daar een andere mening over heeft, hebben wij een probleem. Hij reageerde teleurgesteld en boos, maar voornamelijk ook op zichzelf. Het wil niet zeggen dat de deur helemaal dicht is, maandag gaan we bij elkaar zitten.”
Bron : De Rat, NAC, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>