17 februari 2019  Schade beperkt in Amsterdam: slechts 5-0

Weer terug uit de hoofdstad. We leken even mee te kunnen en zelfs een aantal kansen op een mogelijkheid te hebben gehad. Zoals een echte degradant betaamt hebben we de VAR pech aan onze zijde. Het gaf het startschot voor een kansloze nederlaag, waarin de ajacieden zelfs nog wat genade toonden. Zelfs vijf NAC verdedigers konden deze 5-0 niet voorkomen.

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk.


NAC na goede eerste helft kansloos onderuit in de Arena

Na een week van weer een teleurstelling brak de dag aan die de meeste NAC supporters vreesden, namelijk de uitwedstrijd tegen Ajax. Menigeen was bang dat het telraam erbij kon worden gepakt en anderen hadden misschien hoop en een toto gezet op een gelijkspel of een overwinning van NAC, waar je veel geld mee kon verdienen. Toch ondanks dat menigeen dacht dat NAC bij voorbaat kansloos zou zijn in Amsterdam reisden er bijna 270 man mee naar de hoofdstad. NAC begon weer met wat wijzigingen in het team dat vorige week met 0-3 verloor van AZ. Vooral in de defensie, waar Dervite zijn debuut maakte en Palmer-Brown ook weer een keer zijn opwachting mocht maken in het NAC shirt. Karami werd slachtoffer van zijn niet al te sterke begin aan zijn NAC periode. In plaats van hem startte Van Anholt. Ook El Allouchi mocht het na zijn schorsing weer vanaf de aftrap proberen en dat ging ten koste van Mϋhren, waardoor Lundqvist naar de linkerkant verhuisde.

NAC kwam de eerste 10 minuten goed door zonder kansen weg te geven. In de 13e minuut was de eerste echte kans voor de Amsterdammers bijna raak, maar Van de Beek raakte gelukkig de paal. De daaropvolgende- minuten waren er weer kansen voor Ajax, maar Van Leer redde op schoten van Tadic en Schӧne. In de 25e minuut was daar bijna de 0-1 voor NAC. Na een voorzet van Rosheuvel kwam de bal via Blind pardoes voor de voeten van Kastaneer, die echter te veel tijd nodig leek te hebben om zich goed voor de bal te positioneren. Hij haalde uit, maar schoot recht op de gereed staande Onana. De bal kaatste terug de zestien in, Kastaneer ging door en werd aangetikt door Mazraoui. Iedereen dacht aan een penalty, maar Siemen Mulder gaf hem niet. Zeven minuten later kreeg NAC weer een kans. Een voorzet vanaf links van Gersbach werd richting het doel van Onana gevolleerd door Van Anholt, maar de bal toucheerde licht de lat. In de 37e minuut kreeg Ajax een penalty. Een vrije trap van Ziyech belandde in de muur en iedereen van Ajax schreeuwde dat het hands was en dus een penalty. Mulder werd op verzoek van de VAR geroepen om de beelden te bekijken en hij kwam tot de conclusie dat Dervite wel degelijk hands had gemaakt. Tadic ging achter de bal staan en hij schoot raak. In de blessuretijd kreeg Ajax nog een kans via De Ligt, maar de bal belandde op de lat. NAC ging na een goede eerste helft toch nog met een 1-0 achterstand rusten.

Na de rust was er een wissel aan Ajax kant. Dolberg kwam in het veld en dat ging ten koste van Schӧne. Acht minuten na rust werd het 2-0. Een voorzet van Ziyech werkt binnen getikt door Dolberg. Daarna ging het hard. Na een uur speeltijd werd het 3-0. Eerst raakt Tagliafico nog de paal, maar bij de volgende voorzet is het wel raak via Kastaneer. In de 67e minuut werd het 4-0. Eerst redt Van Leer nog op een inzet van Ziyech, maar in de rebound schiet Tadic de bal binnen. Vier minuten later werd het ook nog 5-0. Een schot van Ziyech werd van richting veranderd door Palmer-Brown, waardoor Van Leer kansloos was. Een kwartier voor tijd was er de eerste wissel van NAC. Dervite verliet het veld en Klomp kwam er voor hem in. Vijf minuten later was daar de tweede wissel van NAC. Kastaneer verliet het veld en Mϋhren kwam er voor hem in. In de laatste minuut kreeg Lundqvist nog een kans op een eretreffer, maar hij stuitte op Onana. Even later floot Mulder voor het einde en ging NAC toch nog kansloos onderuit in de Arena.

Hier valt weinig op te zeggen. De eerste helft was goed van NAC zijde. Er werden weinig kansen weggegeven en NAC kreeg de beste kans via Kastaneer. De vraag na deze wedstrijd luidt: Had NAC een penalty verdiend? In de tweede helft ging het hard en hield de teller gelukkig op bij 5. De supporters waren weer geweldig en waren goed te horen. Volgende week wacht er een belangrijke wedstrijd. Dan neemt NAC het in eigen huis op tegen FC Groningen, die na de winterstop beter draaien en al vier wedstrijden hebben gewonnen. Op zaterdag 23 februari 20:45 staat deze wedstrijd op het programma.
Bron : De Rat, Luuk

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>