4 februari 2019  Supportersgeledingen eisen in manifest een gesprek met aandeelhouders

Het verstoppertje spelen en elkaar de pas af steken in de top van onze club speelt de rest van de organisatie grote parten. Vele tientallen handen die van links naar rechts aan het stuur aan het trekken zijn, in een zigzaggende koers op de afgrond af. Dit moet stoppen. We blijven niet braaf Hup NAC roepen. Het hele gekonkel en gebrek aan leiderschap komt ons de keel uit.

Zaterdagochtend na het debacle in Doetinchem, kwamen de diverse supportersgeledingen in een spoedberaad bijeen om een gezamenlijk statement te formuleren. Vanmiddag werd dit gezamenlijke manifest openbaar gemaakt. De geledingen willen een gesprek afdwingen, waarin zij van de aandeelhouders willen weten waar dit beleid allemaal toe moet leiden.

Wij ondersteunen deze boodschap van harte.

Lees het onderstaande manifest, in gezamenlijkheid opgesteld door de NAC Supportersvereniging, Stichting Breda Loco’s, Stichting Vak G, Fr0nt76, Clubraad NAC:


Vrijdagavond ging een inspiratieloos en onherkenbaar NAC opnieuw ten onder. Dit keer in Doetinchem. De zoveelste wanprestatie van een stuurloos elftal.

NAC gaat ons aan het hart en het doet ons pijn om te zien dat onze clubkleuren en onze tros te grabbel wordt gegooid door gasten die het niet uit lijkt te maken waar ze voetballen.

De technische staf straalt wanhoop en frustratie uit. Ieder interview is het zelfde en niemand lijkt de verantwoordelijkheid te nemen. De posities lijken onhoudbaar te worden.

Wat er op het veld gebeurt, lijkt een afspiegeling van de rest van de organisatie. NAC is stuurloos en heeft geen eindverantwoordelijke. Er is sprake van een ‘afschuifcultuur’: een ‘technisch hart’ zonder stuurman, een Raad van Commissarissen die opereert in het donker en een parttime interim directrice. Er zit geen enkele lijn in.

De eigenaars van de club hebben ongetwijfeld het beste voor met ons aller NAC. Daarom begrijpen wij niet dat er iedere keer half ingegrepen wordt. De etterende wond van een aantal jaren geleden wordt bestreden met iedere keer een nieuwe pleister, maar niet met het juiste medicijn.

Als supporters maken we ons zorgen over het lot van de club. Een 18e plaats, een trainer die aangeeft het ook niet meer te weten, een afschuifcultuur in de top en geen stuurman aan het roer.

Wij eisen dan ook op zeer korte termijn een gesprek met de eigenaren van ons NAC, zodat we van hen kunnen horen wat ze van plan zijn op dit zinkende schip te redden.

De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft verstaan.

NAC Supportersvereniging | Stichting Breda Loco’s | Stichting Vak G | Fr0nt76 | Clubraad NAC
Bron : De Rat, diverse supportersgeledingen

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>