31 januari 2019  NAC huurt 30-jarige Franse verdediger van Charleroi: Dorian Dervite

Daar is dan de gewenste ervaren centrale verdediger die onze broze achterhoede op sleeptouw gaat trekken. Dorian Dervite staat momenteel tot medio 2020 onder contract bij de huidige nummer 8 van de Belgische hoogste divisie Charleroi en wordt voor de rest van het seizoen gehuurd. De dertigjarige Fransman mag er tijdelijk vertrekken, om elders meer minuten te kunnen maken. Want dat is met zijn 134 minuten het afgelopen seizoen nou niet echt gelukt.

We laten de verdere introductie van deze jongen over aan de site van NAC:

Dervite genoot zijn voetbalopleiding bij het Franse Lille en werd al op 18-jarige leeftijd opgepikt door de jeugdacademy van Tottenham Hotspur. In november van datzelfde jaar maakte hij zijn debuut voor de Spurs in de achtste finale van de League Cup. Mede door een blessure kwam het daarna niet meer van een doorbraak in Noord-Londen, waarna hij in het seizoen 2008/2009 werd uitgeleend aan Southend United. Na een korte terugkeer bij Tottenham en een avontuur bij het Spaanse Villarreal, kwam hij in 2012 wederom in Londen terecht bij Charlton Athletic. In twee seizoenen speelde Dervite daar 70 wedstrijden in de Championship en dwong hij met zijn spel een transfer naar competitiegenoot Bolton Wanderers af. Ook The Trotters maakte veelvuldig gebruik van de verdediger, waar hij in vier seizoenen 87 wedstrijden speelde. Afgelopen zomer verliet hij Engeland voor het Belgische Charleroi.

Dervite: “Ik ben heel blij om hier (in Breda) te mogen tekenen. Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te beginnen. Afgelopen zomer stond mijn zaakwaarnemer al in contact met NAC. De overgang vond toen helaas niet plaats, maar nu ben ik er alsnog. Hopelijk kan ik iets toevoegen aan de ploeg. "

" Ik ben een centrale verdediger. Ik heb vooral in de Engelse Championship (tweede niveau, red.) gespeeld in mijn carričre, dus ik houd van de fysieke duels. Ik ben een goede kopper en kan ook opbouwen, dus hopelijk pas ik goed in het team. Ik hoorde dat de supporters in Breda geweldig zijn, dat het stadion nagenoeg elke wedstrijd helemaal is uitverkocht. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik kan niet wachten om op het veld te staan. "

NAC TV haalde hem voor de camera om hem even aan ons voor te stellen:

Oh nee, sorry, we bedoelen natuurlijk deze.

Dorian Dervitte is morgen nog niet beschikbaar voor de wedstrijd in Doetinchem en sluit pas zaterdag bij de selectie aan.
Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>