23 januari 2019  Gersbach naar NAC, linksback tekent voor 2,5 jaar

De Aussies zijn nog niet naar huis, maar toch heeft NAC vandaag wereldkundig gemaakt dat Alex Gersbach op locatie een contract tot medio 2021 heeft getekend.

De vijfvoudig Socceroo werd in de zomer van 2014 vanuit the Australian Institute of Sport ingenomen door Sydney FC, waar hij tot 32 wedstrijden in de A-League kwam. In 2016 maakte Gersbach de overstap naar de Noorse (record)kampioen Rosenborg BK waar hij 3 landstitels, 2 Noorse bekers en 1 Noorse Super Cup in 61 wedstrijden bij elkaar voetbalde. De tweede helft van vorig maakte de linksback nog een uitstapje op huurbasis naar RC Lens. In de League 2 speelde hij 12 wedstrijden voor de rood-gelen.

Wanneer Gersbach zijn nieuwe ploegmakkers voor het eerst gaat zien is dus afhankelijk van de prestaties van het Australisch Elftal op de Asia Cup. Komende vrijdag spelen de Aussies in de kwartfinale tegen de Verenigde Arabische Emiraten. De finale staat gepland op 1 februari.

Gersbach wilde desgevraagd het volgende over zijn overstap alvast kwijt: 'Het heeft even geduurd totdat het definitief kon worden gemaakt, maar ik ben blij dat het nu rond is. NAC lijkt mij een hele levendige club waar je veel meemaakt. Ik heb veel goede verhalen gehoord over de club. Voor mij is het nu zaak om de Azië Cup goed af te sluiten en daarna zo snel mogelijk richting Breda te reizen om met iedereen kennis te maken.'

Never a dull moment indeed! Welkom Alex!


Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>