8 januari 2019  NAC volgt 'situatie' Joost van Aken

In de jacht op defensieve versterking heeft NAC de aandacht gevestigd op Joost van Aken. Deze linksbenige centrale verdediger brak in het betaalde voetbal door bij heerenveen waar hij in dik 4 seizoenen tot 84 wedstrijden kwam. Vorig seizoen werd hij voor 3 miljoen euro verkocht aan de Championship club Sheffield Wednesday, maar kon daar tot op heden nog geen hoge ogen gooien. Vorig seizoen kwam de 24-jarige Van Aken tot 14 wedstrijden in de hoofdmacht en dit seizoen mocht hij slechts eenmaal opdraven.

Aangezien Van Aken nog 1,5 jaar vastligt in Engeland lijkt alleen een huurovereenkomst een reële optie. Bovendien liggen er nog 2 andere obstakels in de weg. Het kwakkelende 'Wednesday' (nr. 16 in de League) heeft met Steve Bruce recentelijk een nieuwe manager aangesteld, die zijn selectie heeft verteld dat iedereen op 'nul' begint bij hem. De komende week wil hij gebruiken om te beoordelen wie er wel of niet in zijn plannen voorkomen.
Mocht hij ook bij deze trainer buiten de boot gaan vallen dan moet NAC eventueel nog afrekenen met pec zwolle. Niet alleen hebben zij van Van Aken transferdoelwit #1 voor hun verdediging gemaakt, zij lijken sowieso een streepje voor te hebben dankzij de aanstelling van Jaap Stam als hoofdtrainer.

Een interessante optie dus die Joost van Aken, zeker, maar de beste papieren liggen vooralsnog niet in Breda.


Bron : De Rat, vi.nl, telegraaf.nl

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>