7 januari 2019  NAC zoekt nog handjevol spelers, Leigh en Carolina mogen vertrekken

NAC is momenteel druk bezig met de renovatie van de broze selectie die tot aan de winterstop slechts vijftien punten wist te halen. Wat betreft doelpunten kwamen in de Eredivisie alleen pec zwolle, de graafschap, fc groningen en fc emmen minder vaak tot scoren. Tel daar bovenop dat we het achterin ook niet bepaald goed dicht weten te houden. Alleen de graafschap, heerenveen en excelsior lieten meer doelpunten door.

Daarom ligt volgens het technisch platform de prioriteit bij het versterken van de achterhoede. Khalid Karami (links- én rechtsback) wordt het komende half jaar gehuurd van vitesse en Alex Gersbach (linksback) schijnt ‘zo goed als’ binnen te zijn. NAC is met de speler al persoonlijk akkoord (handtekening ontbreekt nog), maar is ook nog met Rosenborg BK in onderhandeling over de afkoopsom. De Australiër is momenteel met zijn land actief op de Azië Cup. De eerste wedstrijd werd met 0-1 verloren van Jordanië. Kans op een plek in de kwartfinale lijkt daardoor vrij klein. In dat geval zou de verdediger al voor de wedstrijd tegen willem ie ie (zondag 20 januari) in Breda kunnen arriveren.

Op het trainingskamp werd duidelijk dat de eerste twee opties voor de linksback positie voorlopig Van Anholt en Mashart blijken te zijn. Het perspectief voor Jurich Carolina lijkt zo vrij uitzichtloos. Ook lijkt men hiermee al voor te sorteren op een vertrek van Greg Leigh. De linksback heeft al te horen gekregen dat NAC mee zal werken aan een vertrek. Over interesse heeft hij niet te klagen. Met name Charlton Athletic toonde onlangs nog belangstelling om de Engelsman over te nemen. Het blijft in deze linie niet bij de backs. NAC is naar verluidt nog druk doende op zoek naar een ervaren centrale verdediger.

Een linie verderop is NAC nog op zoek naar ‘een aanvallende middenvelder die op de linkervleugel uit de voeten kan’. Het aantrekken van een extra spits heeft niet de hoogste prioriteit. Maar bij het wegvallen van Mitchell te Vrede (9 goals uit 17 wedstrijden) resteren er weinig overtuigende alternatieven. Het beschikbare budget bedraagt ongeveer een half miljoen. Mocht daar na het shoppen nog geld van over zijn, dan wil NAC nog op zoek naar ‘een voetballende middenvelder vlak voor de verdediging’.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>