8 december 2018  Fernandes terug in selectie, Mashart onzeker voor Vitesse

In aanloop naar de wedstrijd van morgenmiddag-/avond loopt de lappenmand langzaam leeg. Paolo Fernandes trainde deze week weer met de groep mee. Daar staat echter tegenover dat Jethro Mashart nog onzeker is voor de selectie tegen Vitesse. Verder staan een aantal speler op het moment van rentree.

Paolo Fernandes heeft hard aan zijn herstel gewerkt. Van der Gaag neemt na de training zijn pupil nog even apart voor een gesprek: “Hoe we het met z’n allen voor elkaar kunnen krijgen dat we je negentig minuten kunnen laten spelen,” laat de trainer er over los aan BN/DeStem. Daar lijken alle efforts op te zijn gericht. Van der Gaag hoopt vurig op de flitsende acties van de Spanjaard, die op aandringenvan de trainer zelf nog een jaar van City is geleend. “Hij zegt dat hij er voor zijn gevoel alles aan doet. Ik heb ook niet het idee dat hij de kantjes er van af loopt. Het is een liefhebber, zijn kwaliteiten staan buiten kijf. We hadden met z’n allen gehopt dat hij een stap zou maken. Hij doet er veel aan, ”aldus de trainer vandaag in de krant. Alle uitspraken van de trainer impliceren dat hij morgen mogelijk een invalbeurt zal gaan maken en maakt zo mogelijk zijn rentree sinds zijn laatste optreden in het verloren bekerduel tegen rkc waalwijk, in september..

Jethro Mashart verliet donderdag voortijdig de training en deed vrijdag in zijn geheel niet mee. ,,Dit is iets wat Jethro om de zoveel tijd heeft. Het is niet ernstig, hij herstelt er redelijk snel van. In de voorbereiding heeft hij het ook gehad”, vertelde Mitchell van der Gaag gisteren na de training tegenover BN/DeStem. Je zou als haast vanzelfsprekend denken dat dan Jurich Carolina aan de beurt is. Dat ligt echter even anders de laatste tijd. Tegen Groningen ontbrak de linksback al in de wedstrijdselectie en staat momenteel niet hoog meer in de pikorde: ,,Ik heb een aantal jongens die op die positie kunnen spelen. Dan kijk ik ook naar hoe er getraind en hoe er gespeeld wordt.” Van der Gaag benadrukt dat het geen straf is, ,,maar wel iets om over na te denken. Het is niet schokkend maar af en toe wel nodig. Ik was niet helemaal tevreden.”

Ook Karol Mets lijkt weer terug van weggeweest en lijkt aanspraak te kunnen maken op de plek van Erik Palmer-Brown in het centrum van de verdediging. De Est maakte afgelopen maandag nog zijn opwachting met Jong NAC tegenover Jong Volendam (3-0 verlies). ,,Karol heeft nu twee weken meegetraind, dat ziet er goed uit. Hij was basisspeler tot het moment dat hij geblesseerd raakte en heeft voor de ploeg met een injectie gespeeld. Dat neem ik mee.” Mets op de positie van Mashart is voor Van der Gaag geen optie.

Het gaat er steeds meer naar uitzien dat Van Anholt zich eindelijk gaat aandienen voor de hoofdmacht De rechtsback heeft inmiddels drie duels met Jong NAC gespeeld: ,,Eerst 45 minuten, daarna een uur. Vervolgens heeft hij weer wat last gekregen, maar niet van zijn oude blessure. Dinsdag heeft hij voor het eerst negentig minuten gespeeld,” aldus Van der Gaag tegenover BN/DeStem. Ondanks die vorderingen lijkt een basisplaats nog niet voor hem weggelegd: ,,We hebben al veel veranderingen doorgevoerd, meer dan we met z’n allen gewild hadden. Hij is er in ieder geval bij. Ik vind dat wij al veel veranderd hebben, dus om continu te veranderen...”

Bij NAC ontbreken nog steeds de geblesseerde Anouar Kali (overbelasting), Luka Ilic (achillespees) en Gervane Kastaneer (knie), Grad Damen (buikwand) en Lucas Schoofs (enkel). Aangezien Paolo Fernandes deze week pas weer volop traint en hij zondag dus slechts voor een invalbeurt in aanmerking zal komen, zal de opstelling er vermoedelijk zo uit komen te zien:
Van Leer; Sporkslede, Klomp, Koch, Mets, Mashart; Rosheuvel, Verschueren, Nijholt Korte; Te Vrede.

Aan Arnhemse zijde keert Naverone Foor terug in de basis, wat ten koste zal gaan van Roy Beerens, die hem een week geleden passeerde in de basis opstelling tegen fc emmen. Door deze mutatie wordt er in de arnhemse voorhoede weer wat omgezet. Matus Bero wordt schaduwspits en Martin Ødegaard schuift door naar de rechtervleugel. Vitesse staat momenteel 6e met 22 punten, 10 punten achter de nummer 4, feyenoord, waar ze zo graag aansluiting mee willen maken. Trainer Sloetski treft in Breda de hekkensluiter van de Eredivisie: ,,Maar dat zegt niet zo veel”, zegt de Rus, beducht op onderschatting. ,,Dit is voor ons een moeilijke wedstrijd. We moeten niet denken dat de kwaliteitsverschillen enorm zijn. We moeten gewoon flink aan de bak.”

Ook Vitesse heeft last van blessures. Zo ontbreken Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Charly Musonda (knie), Maikel van der Werff (knie) en Jake Clarke-Salter (enkel). Zodoende verwachten we de volgende opstelling van de tegenstander:
Eduardo; Karavaev, Thelander, Doekhi, Büttner; Serero, Bero, Foor; Ødegaard, Darfalou, Linssen.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>