2 december 2018  Verdediging laat NAC in de steek [wedstrijdverslag]

5-2, geflatteerd is op z’n plaats, net als onze weg naar de uitgang van de ere..

Verslag door gastreporter Luuk.

Na de nederlaag tegen Ajax stond er voor NAC een cruciaal duel op het programma. In het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen was FC Groningen de tegenstander. Een tegenstander die net als wij onderaan de ranglijst bivakkeert en voor de wedstrijd maar 2 punten meer had , dus bij een overwinning van de Bredanaars zouden we over de Groningers heen gaan op de ranglijst. NAC trad aan met vrijwel dezelfde 11 als tegen Ajax, Met als enige verschil dat Korte mocht het proberen vanaf de aftrap in plaats van El Allouchi. Verder waren Mϋhren en Mets weer hersteld van een blessure en zaten voor het eerst weer bij de selectie.

NAC begon aardig aan de wedstrijd en het eerste kansje was ook te noteren voor de Bredanaars. Na een voorzet van Rosheuvel kopte Te Vrede de bal meters naast. Nauwelijks na de eerste mogelijkheid was het aan de andere kant raak. Doan gaf de lange bal op Mahi, die niet aarzelde en de bal in een keer met binnenkant linkervoet via de bal in het doel schoot. Zo stond het na 7 minuten al 1-0 voor de Groningers. Vijf minuten later was daar bijna de 2-0 toen Doan mocht uithalen van buiten de 16, maar Van Leer tikte de bal uit de bovenhoek. Niet veel later was daar een vrije trap voor NAC op een aardige positie. Te Vrede verlengde een lange bal ging richting het doel van Padt, maar kon niks uitrichten. Gelukkig was Rosheuvel in de buurt en nam de bal mee richting het strafschopgebied. Hij werd echter onderuit gehaald door Te Wierik, die op zijn beurt een gele kaart kreeg en NAC de vrije trap op randje 16. Nijholt probeerde het,schoot de bal langs de muur maar Padt bracht redding. In de rebound was Rosheuvel alert en schoot de bal over Padt in het doel. 1-1!!! Tien minuten later waren daar enkele hachelijke momenten voor het doel van NAC. Onder meer een schot van Mahi, maar Van Leer stond op zijn post en redde. Verder gebeurde er weinig noemenswaardig in de 1e helft. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon met wat dreiging van Groningen, maar zonder kansen en de eerste kans van de tweede helft was voor NAC. Korte speelde Verschueren vrij, maar het schot van de middenvelder ging over. In de 54e minuut was daar weer een gevaarlijke poging van Doan, maar de japanner schoot slechts rakelijks naast. Drie minuten later was daar de voorsprong voor NAC!! Een vrije trap van Rosheuvel net over de middenlijn leek makkelijk te vangen voor Padt, maar Te Vrede probeerde toch wat uit te richten. Hij was eerder bij de bal en kopte de bal over Padt heen in het doel. 1-2!!! Terwijl de NAC supporters in het uitvak en Breda en omstreken genoten van de voorsprong, was die ook weer snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Een voorzet van een Groninger viel via Van Leer en een NAC verdediger voor de voeten van Doan, die gemakkelijk de 2-2 binnen schoof. Na 74 minuten was daar de eerste wissel aan Bredase kant. Korte verliet het veld en El Allouchi kwam voor hem het veld in. Nauwelijks 2 minuten later was daar de 3-2 voor FC Groningen. Mahi zag geen mogelijkheid om te schieten en legde de bal op de inlopende Zeefuik die de 3-2 binnenschoot. In de 81e minuut was daar de tweede wissel van NAC en het was een aanvallende wissel van Mitchell van der Gaag. Klomp verliet het veld en Mϋhren kwam voor hem in het veld. In de 86e minuut was het duel beslissend. Doan zette met een wippertje over de verdediging Mahi vrij voor het doel. Mahi schoot eerst nog op Van Leer, maar de tweede poging vloog langs Van Leer en Palmer-Brown. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het nog erger voor NAC. Memisevic mocht geheel vrijstaand uit een corner de 5-2 binnen tikken. En dat was tevens het laatste wapenfeit. Zodoende verloor NAC deze cruciale wedstrijd van FC Groningen met 5-2.

Een wedstrijd waarin er na een uur spelen vrijwel niks aan de hand is en het in het laatste halfuur zo makkelijk weer fout gaat. De goals werden weer te makkelijk weggegeven. Met name het verdedigen bij de 3, 4 en 5-2 was van erbarmelijk niveau. Bij de 3-2 mocht Zeefuik vrij de 16 inlopen en ging er bijna niemand op Mahi af. Bij de 4-2 mocht Mahi vrij doorlopen van 4 verdedigers en vervolgens onder geen enkele druk de 4-2 binnenschuiven. Bij de 5-2 staan er bij een corner drie Groningers in de 16 van NAC. Er staat er eentje geheel vrij en die mag ook binnentikken van de NAC spelers. Het doelsaldo kan ook nog eens van doorslaggevend belang zijn: je geeft zondag gewoon drie goals weg. Maak er daar maar gerust vier van, want de 2-2 was ook behoorlijk kolderiek. Maar goed, zoals we altijd zeggen na een nederlaag: We moeten door, en zoals de spelers altijd zeggen: We moeten bij elkaar blijven. We staan nu 5 punten achter op Groningen en 6 punten achter de veilige 15e plek. Volgende week zondag wacht er weer een belangrijke wedstrijd. Dan nemen we het in eigen huis op tegen Vitesse om 16:45 uur. Tot dan!!
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>