14 november 2018  NAC oefent met vijf verdedigers tegen Zulte Waregem: 0-0

In een besloten oefenduel heeft NAC vandaag met 0-0 gelijk gespeeld tegen Zulte Waregem. Meest opvallende aan deze wedstrijd in het Regenboogstadion in Waregem was de vijf-mans verdediging van NAC. Mitchell van der Gaag begon met drie centrale verdedigers speelde (Menno Koch, Daan Klomp, Greg Leigh), jeugdspeler Jethro Mashart (ein-de-lijk) de linksback, met Sporkslede aan de andere zijde. Het verslag van NAC sprak over het officieuze debuut van Mashart, hoewel hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen toch ook al wat minuten heeft gemaakt.

Van der Gaag liet voor deze keer Carolina, Van Leer en Rosheuvel uit de basis. Voor de ene uit rust, voor de ander uit experimentele overwegingen. Zelfs Verschueren mocht weer eens een keer aan de aftrap verschijnen. Met deze nieuwe opstelling begon NAC redelijk solide aan de wedstrijd. De ploeg van Mitchell van der Gaag had het meeste balbezit, hoewel daar maar spaarzame kansen uit volgden. Korte schoot naast, Te Vrede was ook dicht bij een treffer en uit de daaropvolgende corner kopte Klomp de bal aan de verkeerde kant van de paal. De Belgen verschenen daarna nog eenmaal in een scrimmage voor de goal, maar doelman Zwarthoed kon niet worden verschalkt.

In de rust bracht Van der Gaag enkele verse krachten in. Nijholt bleef aan de kant voor Reuvers en Van Hooijdonk kwam er in voor Te Vrede. In die tweede helft van El Allouchi tweemaal dichtbij om de score te openen. De eerste maal belandde zijn afstandsschot op de lat, de andere maal wist Van Hooijdonk hem vrij voor de keeper te zetten, maar El Allouchi schoot rakelings voorlangs. Niet vele later mocht El Allouchi naar de kant voor Haemhouts. Omdat ook Zulte Waregem daarna op enkele speldenprikjes na niet meer tot scoren kwam, eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloze remise. In NAC opzicht als een overwinning te beschouwen.

Opstelling Zulte Waregem: Bansen, Walsh, Heylen, Bürki, Verboom, Marcq, Faik, De Pauw, Sylla, Harbaoui, Buffel.

Opstelling NAC: Zwarthoed; Sporkslede, Koch, Klomp, Leigh, Mashart; Verschueren, Nijholt (46. Reuvers), El Allouchi (75. Haemhouts); Korte (62. Rosheuvel), Te Vrede (46. Van Hooijdonk).
Gele kaarten: Daan Klomp (NAC)

Mitchell van der Gaag kijkt met een goed gevoel terug op de nieuwe 5-3-2 opstelling: ,,Het is iets wat we nu hebben geprobeerd. In een oefenwedstrijd weliswaar, maar ik vind wel dat we er goed mee zijn omgegaan. We hadden intensiteit en het vermogen om te voetballen en kansen te creëren. Dat hebben we wel eens anders gezien " , zegt Van der Gaag na de wedstrijd tegenover BN/DeStem,

Deze andere speelwijze resulteert er in dat er ondanks deze defensieve instelling van de hoog staande backs meer pressure vooruit wordt verwacht: ,,Van alles een beetje. Je gaat verdedigend iets anders staan. Je krijgt wat meer ruimte voorop. De backs komen wat hoger te staan. Ze moeten meer meevoetballen. Het zijn een paar aandachtspunten als je iets anders gaat spelen en ik vind dat we daar dus prima mee om zijn gegaan,” besluit hij tegenover de krant.

Oké
Bron : De Rat, NAC, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>