9 november 2018  Voorbeschouwing FC Emmen - NAC: Kali en Ilic blijven thuis

In de viertrapsmissie om fc emmen voorbij te komen, zijn we morgenavond om 18.30 uur toe gekomen aan de laatste klus. Een punt tegen de kruiken, een punt tegen ado den haag en de volle drie punten thuis tegen heracles, hebben ons op twee punten van de nummer 16 van de Eredivisie gebracht.

Bij winst van NAC en verlies van de graafschap en willem ii, zouden we in het gunstigste geval zelfs door kunnen stoten naar een wat comfortabelere 14e plek. Maar zover is het nog niet, en er over praten is al gevaarlijk.

Morgen dus naar fc emmen. Weer terug naar de Oude Meerdijk, waar we altijd gastvrij worden ontvangen. Helaas dit keer wel met een autocombi met omwisselmoment. De plaatselijke burgo heeft nog wat gereserveerde gevoelens als het om Eredivisie gaat. Desalniettemin, een mooie awayday, with a lot at stake!

FC Emmen is een lastig in te schatten ploeg. Ze lopen als geïmponeerde toeristen door de Eredivisie, maar onderwijl sprokkelen ze wel de puntjes bij elkaar. En ze pakken punten bij tegenstanders tegen wie wij het niet doen. Een 3-3 tegen fortuna, een 1-1 tegen vvv, een 1-1 tegen heerenveen, om zo even een greep uit de laatste vier competitiewedstrijden te nemen. Ondertussen gingen ze ook wel weer met 6-0 het schip in tegen psv. En vlogen ze er in het bekertoernooi uit tegen amateur hsv odin ’59. Ondertussen staat fc emmen dus op een 16e plek, een vooralsnog redelijke prestatie van trainer Lukkien.

En NAC? Daar is het vertrouwen sinds de laatste drie wedstrijden weer aanzienlijk gegroeid. Wat dan niet helpt is de afwezigheid van smaakmakers Kali en Ilic. Nieuw is de blessure van Anouar Kali, hij kampt met een ‘overbelasting’. Van der Gaag had gehoopt de benodigde rust over het weekend heen te kunnen tillen, aangezien we volgend weekend vrij hebben i.v.m. de interlandverplichtingen. ,,Het is niet anders. We hadden gehoopt het over het weekend heen te tillen, helaas was dat niet mogelijk.”
De afwezigheid van Luka Ilic komt aanmerkelijk minder onverwacht. Al een week gooit een tik tegen de achillespees in de wedstrijd tegen heracles roet in het eten. Na de afsluitende trainingsessie lijkt het besluit te zijn genomen om hem niet op het wedstrijdformulier voor morgen neer te zetten. ,,Luka heeft een tikkie op zijn achillespees gekregen, heeft het nog even geprobeerd maar komt net wat tijd tekort. Soms gebeuren er dingen waar je geen invloed op kan uitoefenen, dit is zoiets,” berust Van der Gaag zich tegenover BN/DeStem.

Gianluca Nijholt keert zaterdag weer terug van een schorsing (5e gele kaart) en neemt de plek van Anouar Kali in. De plek van Luka Ilic wordt opmerkelijk genoeg ingenomen door Giovanni Korte: ,,Bij de beloften maakt hij een goede indruk en als hij bij ons moet invallen geeft hij het team een boost met zijn energie en inzet. Meer smaken hebben we ook niet meer.”

Andere posities op het veld: Marwin Reuvers geniet weer een basisplaats, na zijn prima basisdebuut vorige week thuis tegen heracles almelo: ,,Hij had een prima basisdebuut in een ploeg waar het vertrouwen niet vanaf droop. Ik vond ook dat hij eraan toe was. Hij heeft het vermogen om aan de bal het verschil te maken. Ik heb al vaker gedacht: wel of niet laten spelen. Met de schorsing van Nijholt was er de mogelijkheid om het wel te doen. NAC kan trots zijn op een jongen die zijn jeugdopleiding bij de club heeft genoten.”
Ook staat Erik Palmer-Brown er weer vanaf het begin in, vanwege de geblesseerde Karol Mets (breuk in teen).

Vermoedelijke opstelling NAC: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers, Nijholt; Rosheuvel, Korte, El Allouchi; Te Vrede.
Geblesseerd: Mets, Kali, Ilic, Fernandes, Mühren, Kastanaar, Damen, Schoofs.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Scherpen; Bakker, Siekman, Veendorp, Klok; Bijl, Niemeijer, Chacón; Cavlan, Bannink, Arias.
Geblesseerd: Deiman.
Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>