3 november 2018  NAC in extremis langs Heracles [wedstrijdverslag]

NAC in extremis langs Heracles

Verslag door gastreporter Luuk

Na weer een week wachten stond er weer een mooi Avondje NAC op het programma. NAC speelde op deze mooie zaterdag tegen Heracles, dat tot dusver verrassend goed presteerde en zeer knappe 4e positie op de ranglijst bekleedde. Vooraf werd de aanval gevreesd, want de Heraclieden scoren veel met name door Kristoffer Petersson die al 8x doel wist te treffen. NAC startte met een wijziging ten opzichte van het elftal die vorige week een punt pakte in Den Haag. Nijholt pakte in Den Haag zijn 5e gele kaart en was derhalve geschorst, waardoor Marwin Reuvers in zijn plaats zijn basisdebuut mocht maken.

NAC begon fel en aanvallend aan de wedstrijd zonder echt grote kansen te creeeren. In de 21e minuuut was er de eerste kans voor de Bredanaars en die was gelijk raak!! Ilic nam de corner te laag, maar de bal ging zowaar nog wel via een heracles lichaam over de achterlijn. Ilic nam de volgende corner ook voor zijn rekening, andermaal laag, maar kaatste terug, belandde voor zijn voeten, kapte Merkel gemakkelijk uit, liep de 16 in zonder aangevallen te worden door een Heracles speler. Aangekomen bij de 5-meter lijn verraste hij de keeper van Heracles Blaswich door de bal niet voor te zetten maar behendig in de korte hoek te prikken. 1-0!!! Kort voor het verstrijken van het halfuur kwam NAC goed weg. Kali gleed uit bij zijn genomen vrije trap, probeerde daarna zijn balverlies te herstellen en ging hard door op Petersson. Makkelie deed het af met een gele kaart en ook de VAR zag geen aanleiding tot het terugdraaien van deze beslissing. Het interessante hiervan is dat Kali en Petersson een paar jaar geleden een akkefietje hadden waarbij Kali hem op de training een gebroken kaak sloeg. Ook Heracles mocht enigzins niet mopperen dat het nog met 10 man stond, want Osman ging hard door op de enkel van El Allouchi maar ook die overtreding leverde slechts geel op. Net voor rust kreeg Heracles nog een kans om gelijk te maken. Petersson ging langs Sporkslede, maar zijn schot werd gekeerd door Van Leer.

De tweede helft begon met een wijziging aan de kant van Heracles. Jesper Drost was in de kleedkamer achtergebleven en Dalmau was zijn vervanger. Zeven minuten na rust was er weer een aardige kans voor NAC. Een voorzet van Rosheuvel belandde voor de voeten van El Allouchi die het geluk had dat er wat spelers uitgleden. Hij schoot, maar zijn schot werd helaas geblokt. Na een uur spelen was daar de gelijkmaker. Kuwas mocht uithalen en zijn schot was hard en zuiver genoeg om Van Leer te verschalken. Zo stond het met nog een half uur te spelen 1-1. Voor de 1-1 was er nog een noodgedwongen wissel aan NAC kant. Ilic had nog teveel last van een tik op zijn enkel in de 1e helft en hij verliet het veld, Korte was zijn vervanger. Toen brak een fase aan waarin NAC slordig was en een paar keer goed wegkwam. Een schot van Petersson ging via buitenkant paal over de achterlijn en een schot van Dalmau kon Van Leer nog net pakken. Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen was daar de 2e wissel voor de Bredanaars. Reuvers verliet het veld en Verschueren was zijn vervanger. In de 81e minuut was daar bijna de mogelijkheid voor Te Vrede. Hij gebruikte goed zijn lichaam en kreeg via de kluts nog een kans, maar Sama wist met een tackle ervoor te zorgen dat Te Vrede niet kon schieten. 2 minuten voor tijd was het alsnog raak voor NAC en Te Vrede!!! Rosheuvel gaf de bal voor en Te Vrede gebruikte weer handig zijn lichaam, draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal met links keihard raak!!! 2-1!!! Een orkaan van geluid barstte los, die in heel Breda te horen was. Net na de 2-1 mocht Sydney van Hooijdonk nog wat minuutjes maken. El Allouchi ging er voor hem af. Heracles drong nog aan voor een gelijkmaker, maar werd gelukkig niet meer gevaarlijk. Zo wist NAC eindelijk weer eens te winnen en ging het weer over Groningen heen (die vrijdag wisten te winnen van Excelsior). De stand ziet er weer wat rooskleuriger uit voor NAC.

Eindelijk weer een overwinning!!!! Na 18 Augustus hadden we niet meer gewonnen en dan voelt deze overwinning die vlak voor tijd werd gerealiseerd heel erg lekker. Bij balbezit was het wel matig maar op basis van vechtlust, karakter en niet opgeven (NOAD) hebben ze de driepunter uit het vuur gesleept. We hebben weer een iets betere stand op de ranglijst. We blijven weliswaar 17e staan maar we komen dichterbij de ploegen boven ons. Een van die ploegen is Emmen en laat die nou aanstaande zaterdag onze volgende tegenstander zijn. Bij een overwinning gaan we over de Drenthenaren heen, maar dat is nog ver weg. Aanstaande zaterdag om 18:30 uur (hoe kan het ook anders) wordt er afgetrapt in De Oude Meerdijk.
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>