27 oktober 2018  NAC pakt punt in Den Haag [wedstrijdverslag]

Door gastreporter Luuk

Na een week waarin we eindelijk weer een punt bij mochten schrijven, mochten we aantreden in Den Haag tegen ADO Den Haag. De supporters waren vol vertrouwen vanwege het resultaat van vorig jaar (0-2 winst) en de getoonde strijd van vorige week. Trainer Mitchell van der Gaag zag geen reden voor veranderingen en startte met dezelfde elf namen die vorige week gelijk wisten te spelen tegen Willem 2.

De eerste tien minuten vielen er aan beide kanten geen noemenswaardige kansen te bewonderen en was het vooral afwachten. Na 12 minuten kwam NAC op 0-1!! Sporkslede ging goed door aan de rechterflank, passeerde zijn tegenstander en gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Luka Ilic die eerst zijn inzet nog op de paal zag belanden, maar in tweede instantie de bal hard en hoog met binnenkant links achter Groothuizen schoot. Een mooie opsteker voor NAC die voor het eerst dit seizoen in een uitwedstrijd op voorsprong kwamen. Lang bleef de 0-1 niet op het scorebord staan, want vijf minuten later stond het 1-1. Een onnodig tegendoelpunt zoals we die we helaas vaker op deze manier hebben moeten incasseren. Hooi werd vrijstaand aangespeeld in de zestien en passte de bal naar de eveneens geheel vrijstaande El Khayati die Van Leer verschalkte met een geplaatst schot. In de 25e minuut kreeg NAC weer een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ilic draaide weg bij zijn tegenstander maar zijn schot ging via Groothuizen in het zijnet. Even later kreeg ADO een kans. Becker werd weggestuurd en gaf de bal voor op Necid die schoot net naast. Acht minuten voor rust mocht Van Leer voor het eerst echt in actie komen. El Khayati probeerde weer met een geplaatst schot Van Leer te verschalken maar de doelman lette goed op en wist de bal uitstekend te pareren. Tot verdere kansen kwamen beide ploegen niet en zo gingen beide teams rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft begon zonder wijzigingen aan beide kanten, maar wel was NAC gelijk dreigend. Troupee passte de bal niet hard genoeg terug, Te Vrede lette goed op en schoot, maar Groothuizen wist redding te brengen. In de 51e minuut behoedde het houtwerk NAC voor een achterstand. El Khayati probeerde het vanuit een vrije trap van zo’n 20 meter maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Iets meer dan tien minuten later bracht de lat weer redding voor NAC. Ditmaal was het Lex Immers die de bal op de lat kopte en ontsnapte NAC weer. Een kwartier voor tijd was daar de eerste wissel aan Bredase zijde. Rosheuvel verliet het veld en Korte was zijn vervanger. De wedstrijd kabbelde een beetje voort en beide ploegen wilde vooral niet verliezen. Verder dan wat ballen die voorlangs gingen en schotjes ruim naast kwamen beide ploegen niet en zo pakte NAC het eerste uitpuntje dit seizoen in Den Haag.

Weer was het begin goed van NAC maar weer een verdedigende fout die een tegentreffer veroorzaakte. Er zijn ook weer positieve punten te melden. Voor het eerst dit seizoen wist NAC een punt te pakken in een uitwedstrijd, voor het eerst kwam het op voorsprong in een uitwedstrijd, NAC is nu twee wedstrijden ongeslagen en voor het eerst sinds de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap incasseerde NAC niet twee tegentreffers maar een. Het zijn misschien positieve punten die niks uitmaken als je je maar aan het eind van het seizoen handhaaft maar de ploeg is nu op de goede weg. Volgende week mogen we weer en dan komt Heracles op bezoek in ons mooie stadion. Om 18:30 start de wedstrijd dus zet je klok alvast een uurtje terug zodat je je niet verslaapt.
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>