5 maart 2018  NAC accepteert schikkingsvoorstel: Vreven mag drie wedstrijden naar de tribune

Bij de ene uitspraak waar het gaat om pogingen tot zware mishandeling met brandende fakkels, moet je tachtig dagen wachten. Maar als het gaat om een emotionele trainer die zich in woord en gebaar afvraagt ‘hoe dat het mogelijk is’, komt het schikkingsvoorstel al de volgende dag uit de fax gerold.

Na de niet toegekende penalty en kaart in de vijfde minuut van de wedstrijd NAC – feyenoord, ging Stijn Vreven net als de rest van het stadion volledig uit zijn plaat. Uit de liplees analyse van Studio Voetbal blijkt ook dat de trainer totaal niets onwelvoeglijks heeft uitgesproken. Slechts enkele tientallen keren werd op luide wijze gevraagd hoe het mogelijk is dat voor de overtreding van Jones op Sadiq geen penalty en kaart werd gegeven. Scheidrechter Bas Nijhuis stuurde de trainer daarop naar de tribune.

Vandaag ontving NAC en de trainer een schikkingsvoorstel van de KNVB van drie wedstrijden, waarvan nul voorwaardelijk. Stijn Vreven: “Vanmiddag hebben wij het schikkingsvoorstel ontvangen en hebben we eigenlijk direct besloten om het te accepteren. Ondanks dat ik vind dat er ruimte moet zijn voor bepaalde emoties tijdens een wedstrijd, moet ik wel onder ogen zien dat ik die emoties veel beter onder controle moet houden en mijn passie alleen moet gebruiken om mijn ploeg te motiveren. Als trainer moet ik me op dat vlak snel ontwikkelen en verbeteren. Daarom aanvaard ik de consequenties voor mijn gedrag zonder morren. Gelukkig kan ik, ondanks mijn schorsing, tijdens de trainingen en in de voorbereiding op de wedstrijden mijn steentje nog gewoon bijdragen.”

Hierdoor mist Vreven de wedstrijden tegen ado den hag (uit), roda jc (thuis) en psv (uit). NAC – vitesse van zaterdag 7 april zal zijn eerstvolgende wedstrijd op de bank zijn.
Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>