5 maart 2018  VUL 'M NU IN: DE NAC STEMWIJZER

Op 21 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. De dertien Bredase partijen rollen van debat naar debat en zetten hun beste beentje voor in de strijd om de kiezer. Onderwerpen als afval, groen, verkeer, scholing en zorg zijn tot in de diepste details uitgemolken. Over NAC gaat het echter niet.

Opmerkelijk, want NAC blijkt een populair onderwerp te zijn in de Raadszaal. Financiën, veiligheid, de verkoop van het stadion, stuk voor stuk geliefde agendapunten. De volksvertegenwoordigers wringen zich vervolgens in de meest vreemde bochten als het om NAC gaat. Herinnert u zich de zakken kunstmest op de hoofdtribune nog? Of de metersdikke veel te dure onderzoeken met als conclusies wat open deuren? De kranten stonden er vol mee.

Hoe geliefd het onderwerp in het debat ook is, in de verkiezingsprogramma’s komt NAC nauwelijks voor. Zijn we dan echt alleen maar het lijdend voorwerp voor de buhne? Of is NAC een te delicaat onderwerp voor de campagne? In de kieswijzers komt de club ook niet aan bod. Hoe moeten we dan weten hoe partijen over de belangrijkste bijzaak in het leven denken?

Fanzine de Rat heeft in samenspraak met de dertien politieke partijen de NAC Stemwijzer uitgebracht. Met daarin een elftal stellingen over NAC. Alle partijen hebben hun medewerking verleend en uitgebreid toegelicht hoe ze denken over bijvoorbeeld verkoop van het stadion, de maatschappelijke tak, een nieuw jeugdcomplex, meldplicht en sluitingstijden. Dat levert een aantal interessante standpunten op.

VUL HIER DE NAC STEMWIJZER IN en kijk welke partij wel bij u past.

Bron : De Rat, NAC Stemwijzer

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>