3 maart 2018  Voorbeschouwing NAC - Feyenoord

Vanavond om half 8 kwart voor 9 vind ‘ijs en weder dienende’ de aftrap plaats van de voor vele Bredanaars toch wel ‘wedstrijd van het jaar’ tegen het ‘o zo sympathieke’ Feyenoord. Alleen al vanwege het feit dat het na jaren en jaren op zondagmiddag eindelijk weer eens ‘gewoon’ op zaterdagavond gebald wordt al een bijzonder affiche dit jaar.

In Rotterdam-zuid was het afgelopen woensdag groot feest. Na een simpele overwinnig op ‘onze´ TIlburgse buurmeisjes kan de landskampioen een voor de rest ‘droeftoeterig’ seizoen nog een klein beetje glans geven.
Of dit een enorme boost heeft gegeven, is uiteraard nog maar de vraag. Prima wedstrijden worden direct erna afgewisseld met kansloze nederlagen, dit kalenderjaar alleen al zijn 4 van de 8 competitiewedstrijden verloren.
Door het ontbreken van de geschorste van der Heijden en zeer waarschijnlijk aanvoerder El Ahmadi moet er redelijk gesleuteld worden in het elftal, iets wat zeker niet ongunstig is voor NAC.

Een punt gewonnen of toch twee punten verloren. Een week na het gelijkspel in Groningen blijven de meningen hierover verdeeld.
Het positieve van deze pot is uiteraard dat NAC in staat is om gedurende lange delen van de wedstrijd ook aanvallend balbezit te hebben en voldoende kansen creëert. Kansen moet je echter benutten en dat...was ook vorige week vrijdag een groot probleem. Defensief blijft het uitermate wisselvallig (met uitzondering van Bertrams, die de afgelopen weken ook gek moet zijn geworden van het wekelijks gestuntel van de linie voor hem), waardoor het logischer zou zijn om de support richting ‘eiland’ te Vrede wat meer te verbeteren.
Rai Voet is de 5e speler op rij met een schorsing, waardoor er met Agyepong als meest diepgaande middenvelder in ieder geval op papier meer aanvallende impulsen te verwachten zijn.
Schoofs gaat zeer waarschijnlijk vanavond niet halen, die heeft afgelopen woensdag een ‘tikkie’ in de training gekregen van zijn directe concurrent Nijholt waardoor het ‘stuivertje wisselen’ gaat worden tussen deze twee controlerende middenvelders en ergens zou het niet verbazingwekkend zijn als Vreven ervoor kiest om de volledig op rechts verzuipende Ambrose (zet die man hugodver naast te Vrede in de spits!) te ‘slachtofferen’ ten faveure van Fernandes.

Zes punten tegen de ‘droeftoeters uit zuid’...: de selectie heeft dit jaar DE kans om historie te schrijven. Zo rond een uur of 11 vanavond weten we, of er een extra sixpack gedronken gaat worden om iets prachtigs te vieren, of dat t om een andere reden nodig is…

HUP NAC


Bron : De RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>