22 februari 2018  Voorbeschouwing FC Grunn - NAC

Vrijdagavond om 8 uur wordt er afgetrapt in het ‘Kermit de kikker’ stadion in Groningen voor een ‘must win game’ voor beide ploegen. Een overwinning geeft ‘lucht’, iets waar beide ploegen enorm veel behoefte aan hebben op dit moment.

FC Grunn heeft tot nu toe te maken met een kloteseizoen. Muitende spelers, een trainer op de wip, slechte resultaten in (vooral uit)wedstrijden en een morrend publiek wat zich vooral bezighoudt met een nieuwe regionale sport: lege stoeltjes in het stadion tellen.
Toch is deze ploeg zeker niet te onderschatten, met de 8e begroting van Nederland mag je er tenslotte van uitgaan dat er in theorie een aardige spelersgroep is samengesteld.
Binnen deze selectie ontbreken er sowieso 4 spelers: Reis en Larsen zijn geblesseerd, Zeefuik is geschorst en spits Veldwijk zit liever bovenop zijn vriendin dan vastgevroren op de reservebank…

Voetbal-les: zelfs de eeuwig alles door een geelzwarte bril ziende Vreven moest toch wel vaststellen dat de Alkmaarse ‘kazen’ simpelweg veel beter waren dan ons NAC afgelopen zaterdag. Misschien lag het niet alleen aan het superieure veldspel van hen, maar toc hook wel een ‘ietsiepietsie’ aan de basisopstelling.
Wederom vielen Verschueren (totaal ongeschikt als rechtsback, daar hebben we tenslotte Sporkslede voor in de selectie zitten) en Vloet aardig door de mand en stond Te Vrede op het welbekende ‘eiland’. Waarom niet beginnen met Ambrose zwervend om Te Vrede heen en een middenveld wat ‘at random’ de flanken induikt?
Natuurlijk hebben wij als supporters totaal geen verstand van tactiek en rendement, maar zelfs onze ‘Winnetoe’ moet inmiddels toch ook zien, dat het rendement van de Parel van het Zuiden ‘niet echt om over naar huis te schrijven’ is.
Over rendement gesproken: geen Korte morgenavond. Waar het qua aanvallende acties dit jaar niet echt wilt vlotten, scoorde hij tegen AZ wel zijn 5e gele kaart en is dus geschorst voor 1 wedstrijd. Terug van schorsing is Pablo Mari, of en wie hiervoor gaat wijken weet alleen de glazen bol van Vreven op dit moment…
Los van de tot het einde van het seizoen uitgeschakelde pechvogel Rommens zijn er bij NAC geen langdurige blessuregevallen, waardoor er bij volgende schorsingen (Garcia, Vloet en Mets staan op ‘scherp’) voldoende fitte alternatieven achter de hand zijn.

Hoera: de langste uitpot van het seizoen op een Siberisch koude vrijdagavond in februari tegen een hopeloos uit vorm zijnde FC Grunn.
Een affiche om van te smullen, zeker gezien het feit dat NAC inmiddels de reputatie heeft om tegenstanders uit de voetbalcrisis te helpen.
Gelukkig maar, dat we zelf de punten minstens zo hard nodig hebben in de strijd tegen het nacompetitie/degradatiespook maar uiteraard: NAC is en blijft NAC…

HUP NAC


Bron : De RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>