10 februari 2018  Voorbeschouwing Excelsior - NAC

6-1 en ook nog eens getuige geweest van het doelpunt van het seizoen van onze eigen ‘pluisje’ Mano Garcia: het Kielegat en omstreken leeft op een enorme geelzwarte wolk van vreugde dezer dagen. Nog nagenietend, wacht er alweer een volgende ‘most important’ game zondagmiddag om half 3 en wel tegen het Rotterdamse Excelsior

De voormalig oud-papierclub uit Kralingen heeft inmiddels een voorbeeldfunctie op het gebied van ‘overleven’ met beperkte middelen.
Met een begroting van slechts 6.2 miljoen Euro (NAC heeft een begroting van 11.5 miljoen Euro) is het hiermee hekkensluiter in de eredivisie. De 11e plek op de ranglijst geeft daarmee weer, dat de Kralingers uiterst creatief weten om te gaan met de centjes. Tel hierbij op, dat men alweer een aantal jaren geleden het samenwerkingsverband met de ‘droeftoeters uit Zuid’ heeft opgezegd en de prestaties van de laatste drie seizoenen (twee keer 15e, vorig jaar 12e) zijn minstens opmerkelijk te noemen.
Helaas wel een stadion met ku(ns)tgras, maar dat werkt juist dit jaar tegen Excelsior: slechts 2 thuisoverwinningen tegenover maar liefst 5 overwinningen buitenshuis.
Maar liefst 5 geblesseerden in de selectie en aanvoerder Koolwijk met een gebrek aan wedstrijdritme zouden er zomaar op kunnen duiden, dat dit Excelsior het allemaal net niet heeft zondagmiddag…

6-1, 6-1, 6-1: halle-f*cking-julaa!!! Afgelopen woensdag kwam eindelijk het potentieel wat dit NAC heeft naar boven drijven.
Met te Vrede als ‘piek’ op de (hele vroege) kerstboom, een Ambrose in een vrije rol vanaf recht en een middenveld wat aardig in balans was. Een middenveld waar ‘pluisje’ Garcia excelleerde als sturende ‘dirigent’ en Angelino zeker in de eerste helft ongrijpbaar was voor de verdediging van Heracles. Daarnaast ook nog eens een Birrighitti die en foutloos keepte en ook nog eens cruciale reddingen had op momenten dat het bij lange na nog niet beslist was. Een zeldzaam mooie teamprestatie van de Parel van het Zuiden.
Je zou denken, dat dezelfde basiself morgenmiddag in de ‘plastieke wei’ op Woudenstein gaan starten, maar niets is minder waar.
Door een schorsing van de (stiekem toch wel vrij matig spelende) Verschueren, krijgt Sporkslede weer de kans om te laten zien dat hij de ideale vleugelback is binnen de selectie, maar de keuze wie er naast Garcia controlerend komt te staan, wie centraal in de verdediging naast Mari komt te staan en vooral wie als ‘ballenvanger’ mag starten zal Vreven toch nog wel wat denkmomentjes hebben opgeleverd.
Verwachting is, dat Schoofs naast Garcia zal starten en dat Meijers er voor zorgt dat Mets een plekje op de bank krijgt. Verwachting is ook, dat Bertrams gaat starten in de goal, maar of het zo verstandig is om een keeper die eindelijk in een positieve ‘flow’ is terechtgekomen (tot verbazing van ons allen, dat dan weer wel…) te vervangen door een keeper door een keeper die de laaste 2 maanden geen competitiepot meer gekeept heeft, is iets waar we alleen maar achteraf een antwoord op kunnen geven…

1 Zwaluw maakt nog geen zomer, 2 zwaluwen zorgen er in ieder geval voor dat de Parel van het Zuiden met een stevige lentezon het carnavalsgedruis kan instappen aankomende maandag. Concurrenten hebben allemaal een loodzwaar programma dit weekend, wat zou het toch heerlijk zijn om zondagavond te zien dat er een gat met de 16e plaats van 6 punten is ontstaan…

HUP NAC


Bron : DE RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>