8 februari 2018  Rat van 11 in de Grote Optocht van ut Kielegat: startnummer 41 !

Ja ja, het is bijna zover. Carnaval staat voor de deur. Gisterenavond hadden we al een voorproefje, sommigen beginnen vanavond al en kunnen het niet laten om vrijdag ook al in hun pakske te springen. Maar zaterdag is in ut Kielegat het officiële startschot. Een hoogtepunt van het Kielegatse Carnaval is natuurlijk de Grote Optocht op Maandag 12 februari. En daar kan de carnavals BV van Fanzine De Rat natuurlijk niet in ontbreken.

De Rat van 11 doet al weer zo’n 12 jaar mee aan deze ongein en heeft ook voor de komende editie weer een idee uit hun zieke breinen weten te persen. Zoals gewoonlijk brengt het clubje weer een act met een geelzwarte knipoog. Dat is ze deze maal ook weer gelukt. En ja, wat kunnen we er over zeggen, wat is het geworden? Uiteindelijk zijn ze ergens op gekomen. Ze wilden de problemen in de voorhoede niet op de spits drijven, maar denkt het topic weer tot een hoogtepunt te kunnen brengen. ‘NAC moet nog op een spits komen’, en daar hebben ze maandag jullie hulp voor nodig.

Afgelopen maandag vond in café Parkzicht de uitreiking van startnummers plaats. In een deelnemersveld van ongeveer 75 zal de Rat van 11 met startnummer 41 te bewonderen zijn. In de Kielegatse carnavalskrant De Kontklopper wordt de act als volgt omschreven:

41. De Rat van 11 (kleine groep)
”NAC moet nog op een spits komen”
Het lijk voor NAC tegenwoordig nog eenvoudiger om de top van de Kilimanjaro te bereiken, dan eens een keer een goede spits te halen. Wat betreft de Kilimanjaro: Ge motter mar opkome, en wat betreft de spits: Ge motter mar aankome.
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>