7 februari 2018  Veurbeschouwing midweekse kraker tegen heracles

Net voor het Carnaval gaat losbarsten in ’t Kielegat speelt NAC een belangrijke thuiswedstrijd tegen heracles uit Almelo. Op een avond die de lillukke koppen van de Rat van 11 graag hadden gebruikt voor de weer veel te laat opgestarte bouw van de wagen voor d’n optocht in het Kielegat, staat er vanavond veel op het spel. Maar ook niet meer dan anders, alsnog zal een driepunter als meer dan welkom worden ervaren.

Vanavond wordt er om 20:45 uur afgetrapt in het Rat Verlegh onder leiding van arbiter Blom. De verwachting is dat NAC niet veel meer dan noodgedwongen wijzigingen zal doorvoeren ten opzichte van de wedstrijd tegen ajax. Dat zou dus betekenen dat er wederom in een 4-4-2 opstelling gespeeld gaat worden. Dat NAC op scherp staat is een understatement. Men zal scherp moeten zijn en zal flink op scherp staan, gezien het aantal spelers dat bij een eerstvolgende gele kaart het daaropvolgende duel zal moeten missen: Mets, Verschueren, Vloet, Korte, Ambrose én aanvoerder Mari zijn de spelers voor wie dit geldt. Laten nou net 5 van deze 6 spelers vanavond in de basis starten. Mets schuift naar verwachting een linie terug om de geschorste Meijers te vervangen wat dan weer betekent dat er voor Nijholt een plek vrijkomt op het middenveld. Schoofs lijkt zijn plek op het middenveld te behouden.

Ambrose en Korte lijken dus wederom de twee aanvallers te gaan worden. Te Vrede kon Vreven niet echt overtuigen gedurende zijn korte invalbeurt tegen ajax, maar Vreven onderkende hier wel dat invallen lastig is en al helemaal bij ajax uit. In tegenstelling tot te Vrede heeft Umar Sadiq zich wel laten zien, in een wedstrijd van het tweede weliswaar, maar wel met een loepzuivere hattrick. De kans dat Umar vanavond zijn eerste minuten in het magische Geel-Zwart maakt lijkt daarom groot. De geschorste Bertrams zit vanavond zijn laatste wedstrijd schorsing uit en kan dat samen doen met Bart Meijers, ze zijn komende zondag beiden weer inzetbaar.

De tegenstander van vanavond mist vanavond onder andere ex-NACCER Lerin Duarte door een kuitbeenblessure. Verder valt vooral het gemis van de disciplinair geschorste Darri op. Heracles heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd weten te winnen, maar dat zegt niet zoveel wanneer je tegen NAC mag aantreden. Mocht u trouwens denken dat er in Breda nogal vaak over een proces gesproken wordt waar men inzit, in Almelo weten ze dat ook prima te verwoorden en te doen, dit zegt de trainer Stegeman over de wedstrijd van vanavond: ‘’ We zijn bezig met de ontwikkeling van het team en het individu, maar het wisselvallige moet eruit. We doen onszelf vaak tekort door domme dingen te doen, dat moet er echt uit.”

NAC mag vanavond glansrijk winnen met alle mogelijke cijfers, maar het mag ook weleens ontzettend lilluk en onverdiend zijn, het stikt me geen enkele leutpenning hoe, maar vanavond blijven de punten in Breda.

HUP NAC!
Bron : De Rat, NAC, bn de stem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>