4 februari 2018  Voorbeschouwing Ajax - NAC

Zondagmiddag, half 3 kwart voor 5, sfeerloze snelkookpan: het jaarlijkse uitje naar de meest arrogante club van Nederland staat weer op het programma.

Een uit-pot tegen Ajax dus, ofwel: 50% kans op een goed resultaat, waarbij verrassend genoeg de Amsterdammers dit seizoen in thuiswedstrijden al 2x tegen een nederlaag zijn opgelopen.
Blijft uiteraard een ‘aardig’ elftal, waarbij trainer ten Hag met de ‘welles-nietes’ verkoop van Younes en nieuwe aanwinst Kristensen een shitload aan mogelijkheden heeft qua opstelling.

De 2e seizoenshelft heeft de Parel van het Zuiden voornamelijk frustratie opgeleverd. Zowel de uit-pot in Zwolle als de thuis-pot tegen vvv lieten duidelijk zien waar de problemen binnen het elftal zitten: de achterste linie (en dan met name een eredivisie onwaardige keeper) en het scorend vermogen binnen het elftal.
Met maar liefst 2 nieuwe spitsen (waarbij te Vrede ook nog eens wedstrijdfit is) heeft Vreven aanvallend zowel qua personele bezetting als qua spelsysteem (doe s gek: probeer het eens met 2 spitsen :-) ) aardig wat mogelijkheden erbij gekregen, broodnodig in de strijd tegen (directe) degradatie. Defensief blijft het voorlopig aanpoten, bij gebrek aan beter staat Birrighitti de komende 2 wedstrijden in de goal, Bertrams is pas met de carnavalswedstrijd uit tegen Excelsior klaar met zijn schorsing.
De ziekenboeg is goed aan net leeglopen: alleen Rommens traint nog apart. Geen overbodige luxe, een beetje extra concurrentie en ook nog eens noodzakelijk vanwege de onvermijdelijke schorsingen die eraan zitten te komen vanwege de belachelijk hoge (onnodige) gele kaarten last met op dit moment 4 man op ‘scherp’.

Vreven verlangt van het elftal dat ze vandaag als ‘lions’ Ajax gaan bestrijden, waarbij het te hopen is dat hij goed gekeken heeft naar de manier van aanpak van Utrecht vorige week tegen datzelfde Ajax. Veld klein houden, het spel zoveel mogelijk ontregelen en de strijd om de ‘2e bal’ winnen. Geen onnodige gele kaarten oplopen, de aankomende potten tegen Heracles en Excelsior zouden er voor moeten zorgen dat er weer iets van ‘lucht’ wordt gecreëerd in de strijd tegen de onderste plekken en wie weet: 23 september 2017 bracht ook iets ‘enigzins’ onverwachts…

HUP NAC


Bron : DE RAT

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>