2 februari 2018  Van Zundert-NAC blijf je af

Vorig jaar liet trainer Stijn Vreven al doorschemeren niet zoveel op te hebben met oefenwedstrijden in de regio. Veredelde knollenvelden, de plaatselijke automonteur in de spits en de tap vol open, Stijn heeft er niet zo veel mee. En dat is prima, we begrijpen dat tot op zekere hoogte.

Wat we niet begrijpen is dat NAC de oren laat hangen naar de wens van de trainer om niet meer tegen amateurs te voetballen. NAC heeft alle oefenwedstrijden tegen amateurs geschrapt, met uitzondering van het reeds gecontracteerde Madese Boys. Dat betekent dat ook de tradionele wedstrijd tegen de Zundertse selectie geschrapt wordt.

Zundert-NAC is van oudsher de reunie na de zomerstop. Duizenden mensen aan de kant die voor het eerst hun nieuwe helden mogen bekijken en aanraken, om na afloop tot diep in de nacht het prima georganiseerde festijn in te duiken. Zundert-NAC is niet weg te denken uit de supportersvoorbereiding. Vaste prik en het hoort er dus bij.

Dat Vreven liever een potje voetbalt tegen wat Turkse slagers, een opgefokt B-elftal uit Spanje of een Griekse grootmacht die zijn derde wedstrijd binnen 30 uur speelt dat zal allemaal best. Dat de clubleiding hiermee instemt en de klantenbinding die dit soort zondagavondpotjes oplevert als het ware afschrijft is zorgelijk. Voor wie voetballen we eigenlijk?


Bron : De Rat, BredaVandaag

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>